Unika bröllopspresenter

Vissa tillfällen i livet är viktigare än andra, och dessa förtjänar att förevigas genom minnesvärda föremål. Bröllop är ett sådant tillfälle eftersom de flesta bara gifter sig en gång. Traditionellt sett är det naturligt att få många bröllopspresenter, och dessa är ofta mer påkostade än exempelvis födelsedagspresenter. Som sagt så är bröllop en lite extra speciell dag. Därför bör man tänka efter noga innan köp av bröllopspresent, då det nyblivna gifta paret antagligen kommer att behålla presenten för resten av sina liv.

Bröllopspresenter med gravyr

Gravering är inte en dum idé för bröllopspresenter. Detta är en teknik som gör det möjligt att skriva text på olika föremål. En bra idé för just bröllop är att gravera datumet på presenten, som en påminnelse om hur viktigt just det datumet är. För den som gifter sig kan det även vara en bra idé att ge en graverad present till maken eller makan, för att föreviga bröllopsdagen. Några bra förslag på bröllopspresenter i gravyr är:

  • Fotoram. Här kan brudparet sätta in ett foto från bröllopet i efterhand, eller så ger man bort fotoramen med ett foto som satts in i förväg.
  • Gästbok med graverad framsida. Denna kan användas under bröllopsdagen och natten av gästerna där de kan skriva hälsningar till brudparet.
  • Smyckesskrin som en fin present till bruden.
  • Övriga bröllopspresenter eller tillbehör är bordsflaggor som kan användas under bröllopet. Champagneglas med gravyr är också passande, eller en tårtspade som kan användas för att skära upp bröllopstårtan.

Tips på graverade bröllopspresenter

Vad som ska graveras på bröllopspresenten är helt upp till var och en. Med dagens teknik är det möjligt att gravera in text, symboler eller hela bilder. Vad som passar för varje produkt beror såklart på produkten i sig, men även ändamålet samt den relation man har till brudparet. För vissa produkter, som ringar och glas, passar det sig bäst med liten och kort text. För ett fotoalbum däremot kan det räcka med datumet. Är det en gästbok kan man skriva en lite längre hälsning på insidan exempelvis.

Oavsett vad man bestämmer sig för, är graverade bröllopspresenter något som alltid går hem. Gravyr är vackert oavsett vad texten säger eller vad föremålet är, och det visar att man lagt ner tid, pengar och tanke på bröllopspresenten.

Eugén Bergqvist
Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)