Fixa festfrisyren snabbt med hair extensions

Det finns många olika sorters löshår på marknaden, som kan klämmas in i ens eget hår för att fylla ut sitt eget hår snabbt och lätt. Sen finns det andra metoder, som gör att löshåret sitter i några månader.

Vad du ska välja beror på hur du har tänkt dig frisyren eller hur ofta du vill använda dig av löshåret. Även om du väljer ett löshår som kan tas ut före läggdags, så är det självklart möjligt att användas varje dag. Du kan också kombinera olika typer av förlängningar för att få en speciell look. Du kan locka eller krusa det lösa håret och sätta det i ditt eget hår i några timmar, beroende på hur länge du vill att det ska sitta på plats.

Ta god tid på dig innan du bestämmer dig

Det finns ett stort utbud av hair extensions på marknaden, så det finns ingen anledning att vara för snabb i ditt val. Fundera på hur du vill använda dig av dina extensions och hur mycket jobb du är beredd på att lägga för att sköta om hårslingorna.

Hair extensions som sitter på exempelvis tejpremsor eller vaxtoppar ger ett mer permanent resultat, men det tar också längre tid för isättning och det är mycket man behöver tänka på dagligen för att sköta om håret och dess fästen.

Om du inte vill lägga för mycket tid på att vårda dina hair extensions, så välj då hellre en av de metoder som innebär att du tar ut håret före läggdags. Det ger dig även mer variation vid skapande av frisyrer. Du kan lättare alternera mellan olika hårfärger och till exempel sätta i enstaka slingor med flätor eller lockar.

Olika typer av tillfälliga hair extensions

Tillfälliga extensions kan bland annat vara fastlimmade eller sydda på en eller flera klämmor. Däremot finns även lösningar som halv- eller hel peruker. Du kan använda en separat liten peruk och fästa den på toppen av huvudet med nålar eller ett lämpligt lim om du vill fästa den någon annanstans.

Löshår finns också i många olika färger och längder, så det är inga problem att hitta något som matchar ditt eget hår. Å andra sidan så är många modeller med äkta hår möjliga att färga eller slinga för att bättre passa in på sina egna hårfärger. När du har valt vilken typ av hårförlängning du vill använda är det viktigt att du hittar en bra salong eller en person vet hur man sätter i extensions, utan att det skadar ditt eget hår.

Kontrollera även att du har bra produkter för att kunna ta hand om dina extensions på ett bra sätt. På så vis behåller det sin glans och mjukhet så länge som möjligt, och ser även mer naturligt ut.

Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)