Så kan du fixa barnets 1 års kalas med en begränsad budget

Barnets 1 års kalas är alltid en stor händelse. När du kikar i sociala medier kommer du kunna se mängder av foton från olika barns allra första födelsedagskalas. Bilderna innehåller inte sällan glittrande bakgrunder, maffiga tårtor och andra kostsamma attiraljer. Men du kanske har en begränsad budget och vill kunna ordna en bra tillställning trots detta? Läs då vidare för att få tips och idéer kring hur du kan göra detta!

Du behöver inte spendera mycket pengar på födelsedagskalaset

Till att börja med vill vi slå fast att det är helt okej om du inte firar ditt barns 1 års kalas på ett storslaget och pampigt sätt. Du är absolut inte en sämre förälder bara för att du väljer att inte spendera enorma summor pengar på födelsedagskalaset! Genom att planera noggrant och tänka till lite grann kan du faktiskt ändå få mycket valuta för pengarna även om din budget är begränsad.

Med detta sagt hoppar vi nu direkt vidare till våra tips och idéer!

3 tips för ett framgångsrikt 1 års kalas på en mindre budget

När du ska stå värd för ditt barns 1 års kalas bör du tänka på att:

  • Nyckeln till framgång är att hålla det hela enkelt. Det finns flera goda skäl att hålla det enkelt. Till att börja med blir det då möjligt att genomföra kalaset med en lite mindre budget. Men det finns även fler fördelar, såsom att du får mindre stress och press på dig. Det rör sig trots allt om ett födelsedagskalas och då ska ju även du själv kunna ha roligt!
  • Skippa onödigt flådiga dekorationer. När det kommer till dekorationer till barnets födelsedagskalas är det lätt hänt att saker och ting går överstyr. Här kan du potentiellt sett lägga en stor del av din budget så försök att skippa onödigt flådiga dekorationer. De kommer trots allt bara sitta uppe under en dag och därefter hamnar de i soptunnan. Så håll det istället enkelt – med detta sagt kan du hitta fina dekorationer även med en lite mindre budget.
  • Du behöver inte ha ett särskilt tema. Idag är det stor press på föräldrar att ha ett särskilt tema för födelsedagskalaset. Men faktum är att du inte behöver känna dig tvingad att följa denna tumregel. Du gör helt enkelt precis som du vill!
Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)