Här är fördelarna med att ha ett företagslarm

Ett företagslarm kan göra stor nytta – både i förebyggande syfte och i stundens hetta. Det finns många fördelar med att låta installera ett, jämför med nackdelarna där den enda som finns egentligen är att det kostar en slant. Här kan du läsa mer om vilka fördelar som finns, som kanske kan hjälpa dig att fatta ett beslut kring om du kan ha nytta av ett eller inte.

Företagslarm kan förebygga brott

Den som låter installera ett företagslarm av någon form har även tillåtelse att skylta med att området och/eller lokalen är larmad och/eller kameraövervakad. Redan genom att upplysa eventuella gärningsmän om att så är fallet finns en chans att dessa låter bli att genomföra det tänkta brottet. Man kan säga att man helt enkelt skrämmer bort dom som planerat att göra inbrott i avsikt att stjäla eller liknande – något som givetvis är en stor fördel.

Minskade skador vid brott

Skulle ett brott ske, trots företagslarm, kan det åtminstone minska skadorna som kan komma som följd. När larmet går blir gärningsmannen, – eller männen begränsade när det kommer till tid – det är inte fritt fram att leta efter värdesaker eftersom dom troligen förstår att någon kommer att dyka upp på platsen till följd av att larmet tjuter.

Tjuvarna får ett par minuter på sig, istället för obegränsat med tid, vilket gör att förädelsen blir mindre.

Ökad trygghet och säkerhet
En annan fördel med att ha ett företagslarm är att det ger en ökad trygghet och säkerhet. Det bästa alternativet för många är att välja ett larm som kopplas upp direkt mot larmcentral – vilket gör att man kan känna sig trygg även när ingen befinner sig i lokalerna. Om larmet skulle gå tar larmcentralen över och skickar vid behov ut en väktare till platsen. I bästa fall finns dessutom, tack vare det, en chans att hinna ikapp den eller dom som försökt att ta sig in.

Att välja larm

Det finns en del att välja bland när det kommer till företagslarm och det är viktigt att man utgår från egna behov och önskemål. Många företag väljer bland annat följande lösningar:

  • Inbrottslarm kombinerat med kameror
  • Larm uppkopplat till larmcentral

Fundera över ditt och ditt företags behov – ta kontakt med en leverantör och låt sedan denne hjälpa till att ta fram en skräddarsydd lösning.

Agnes Gustafsson
Senaste inläggen av Agnes Gustafsson (se alla)