Franskpress hos esspressogear.se

Älskar du kaffe lika mycket som vi gör? Det är förstås en fråga som erfordrar ett subjektivt svar. Men som kaffeälskare känner du förstås till vikten av ett riktigt gott kaffe. Och du kan spendera en massa pengar på att låta en global kaffekedja framställa det åt dig. Men du kan även klicka hem en grym franskpress hos espressogear.se och göra det själv!

Vad är en franskpress och hur fungerar den?

En franskpress är en slags kaffebryggare som har blivit allt mer populär här i Sverige på senare år. När du använder en sådan bör du börja med grovt malda kaffebönor. Placera dessa i kannan tillsammans med väldigt varmt vatten och låt dem få dra i ungefär tre till fem minuter. Därefter pressar du ner malningen och häller upp en kopp nybryggt kaffe åt dig själv. Sumpen har då samlats nere i botten av kannan.

Detta sätt att brygga är som sagt väldigt populärt men skiljer sig lite åt från vad du kanske är van vid. Därför kan du behöva en invänjningsperiod där du vänjer dig vid den nya smaken på kaffet. Det kan ta lite tid att lära sig uppskatta aromen och att se oljan från kaffebönorna flyta på toppen. När du sedan dricker kaffet kommer du dock att få känna en alldeles underbar smak! Som kaffeälskare kommer du sannolikt lära dig uppskatta den kvalitet på nolltid!

Känner du dig sugen på att testa? Då hittar du de produkter som du behöver för att göra franskpressat kaffe hos espressogear.se!

Vad krävs för att ”franskpressa”?

För att kunna franskpressa ditt kaffe behöver du i grund och botten bara en enda produkt: en franskpress. I normalfallet är detta en kaffekanna med ett pressverktyg som du använder för att pressa ner kaffemalningen till botten. Det finns dock även enklare och mer sofistikerade varianter där du till exempel pressar malningen med ett verktyg som mer liknar en träslev.

Med det sagt kan du även passa på att klicka hem:

  • ḱaffekoppar
  • en vattenkanna
  • ett gott kaffe att mala
  • en kaffekvarn att mala med
Eugén Bergqvist
Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)