Olika metoder att fästa löshår

Löshår fungerar både för den som vill ha längre och tjockare hår under en längre tid lika väl som för den som bara vill ha det vid speciella tillfällen. Detta tack vare att håret kan fästas på olika sätt, beroende på vad som passar bäst för en själv. Det kan alltså sättas fast permanent och tillfälligt, bland annat med hjälp av tejp. Här kan du läsa mer om några av dom metoder som används vid användning av löshår i festuppsättning och vardagen.

Fästmetoder för löshår

Det finns som sagt flera olika metoder att fästa löshår och vilken som passar bäst beror på flera olika saker – bland annat vilken typ av hår det gäller samt hur långvarigt resultat man önskar. Några av dom vanliga metoderna fungerar såhär:

  • Keratinvax
    Gör man en hårförlängning med löshår hos en frisör är detta idag den vanligaste metoden som används. Håret delas upp i små slingor som sedan fästs i det vanliga håret med hjälp av just vax. Det gör att fästena blir mjuka, följsamma och nästintill osynliga. Denna metod ger också ett slitstarkt och långvarigt resultat.
  • Tejp
    Att fästa löshår med hjälp av tejp är också en vanlig och ganska populär metod, där håret sitter fast på tejpremsor som är ett par centimeter långa. Man kan själv klippa av remsorna efter behov och det är relativt enkelt att sätta in håret på sig själv. Det sitter dock inte lika bra men passar för den som vill ha längre hår under en kortare period eller vid ett speciellt tillfälle.
  • Clip-ons
    Löshår med clip-ons påminner lite om tejpmetoden men istället för tejp så sitter håret fast i clips som ser ut och fungerar ungefär som vanliga hårspännen. Även detta är en metod som passar bäst för den som vill ha längre och/eller tjockare hår vid specifika tillfällen. Att ha clipsen i under en längre tid sliter mycket på det egna håret och rekommenderas inte.

Vad ska man välja?

Olika löshår och metoder passar som sagt för olika ändamål och vad man ska välja är lite av en smaksak. Det finns även fler metoder – där man till exempel syr eller flätar in håret och det kan vara bra att lära sig mer om olika metoder innan ett val görs.

För den som däremot vill ha ett långvarigt och bra resultat rekommenderas att göra förlängningen hos frisör, även om det innebär att det kommer att kosta lite mer.

Eugén Bergqvist
Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)