Tips när du ska börja använda produkter från iS Clinical

Att byta hudvård kan vara både spännande och uppfriskande och många verkar ha sett fördelar med att byta till hudvårdsserien iS Clinical. Detta är en hudvårdsserie (klnisk) som utlovar goda effekter efter en tids användning – men det finns flera saker som är bra att tänka på innan det är dags att börja. Nedan går det att läsa falta om hur märket själv rekommenderar att produkterna ska användas till en början.

Köpa hudvårdsprodukter från iS Clinical

För att börja använda iS Clinical-produkter behöver du naturligtvis börja med att köpa några. Men vad ska man egentligen välja – vilka produkter behövs? I produktserien finns många olika produkter inom samma kategorier och ett bra första steg är att ta reda vilken hudtyp du har, för att sedan välja utefter det.

Fundera också på om du har något problem som du önskar förbättra, så som rodnader, pigmentfläckar eller något annat. När du vet detta har du ett bra utgångsläge för att välja rätt produkter, och för en bra hudvårdsrutin bör du välja produkter från följande kategorier:

  • Rengöring
  • Behandling (serum/boozter)
  • Återfuktning (hudkräm)
  • Skydd (solskyddsfaktor)

Invänjningsperiod på 2–12 veckor

När du köpt dina produkter från iS Clinical är det klokt att inte börja med alla direkt, utan istället låta huden vänja och anpassa sig succesivt. Man brukar säga att det tar 2–12 veckor innan huden är van med de nya hudvårdsprodukterna och det är inte ovanligt att man upplever problem som man inte haft tidigare, så som torrhet, under den perioden.

Hur lång tid det tar beror lite på hur känslig hy man har men oavsett är det bra att låta invänjningen av iS Clinical ta 3 veckor:

Vecka 1

Första veckan kan du använda rengöring och hudkräm var 3e dag, en gång om dagen, för att långsamt låta huden känna på produkterna.

Vecka 2

Under den andra veckan kan du öka användningen av produkterna från iS Clinical till två gånger om dagen men bara varannan dag. Tvätta ansiktet med rengöringen både morgon och kväll, och avsluta med den kräm du valt att köpa. Om huden svarar bra på behandlingen kan du även under vecka 2 addera användningen av ett eventuellt serum en gång varannan dag.

Vecka 3

När du slutligen kommit fram till den tredje veckan kan du använda produkterna enligt anvisningarna – vanligen två gånger om dagen, varje dag.

Agnes Gustafsson
Senaste inläggen av Agnes Gustafsson (se alla)