Heminredning – Gardiner i fokus

Väckarklockan tjuter från ingenstans och avbryter den djupa sömnen och en parallell verklighet som visar sig vara en dröm. Du sträcker dig efter väckarklockan som ligger snäppet bortom armens räckhåll. Det är officiellt. Dagen har börjat. De mörka gardinerna släpper inte in mer ljus än genom den smala springan där de två sidorna möts. Det är oundvikligt att förneka fakta. Du slänger benen över sängkanten för att vara halvvägs upp på benen. Med en snabb kraftansträngning ställer du dig upp för att ta de första tunga stegen mot badrummet. En snabb dusch och du känner dig vid liv igen. Äntligen är du redo att dra upp dina gardiner. En morgontrött person som du behöver sannerligen en rutin för att komma igång inför dagens plikter. Ljuset strålar in med full kraft när du sveper dina gardiner åt sidan och du kan ta in hela dagen till fullo! Visst är det märkligt hur små saker i hemmet kan vara så avgörande för varje dag.

Din inramning av utsikten

Dina fönster i ditt hem har en större roll än vad du kanske anar. Har du någonsin testat bo i ett hus eller lägenhet utan fönster eller dagsljus? Man blir snabbt påmind om en grotta. Ljuset är nyckeln till ett trevligt hem. Därför blir dina fönster en avgörande roll i din inredning hemma. Med rätt gardiner kan man på ett trevligt och vackert sätt låta livet utanför hemmet komma in i ens eget hem. Genom att välja rätt gardiner kan man sätta en helt annan ton på hemmet, som annars kan verka kallt och kalt, utan att man inte riktigt vet varför.

Gardintips

Ska du klä in dina fönster, väggar och hem med gardiner, finns det vissa enkla tricks att hitta rätt. Du kan i alla fall enkelt få hjälp på vägen hur du ska göra. Nedan ger vi några enkla riktlinjer för dig att fundera på i processen:

  • Vilken typ av tyg vill du ha – tänk på att olika tyger släpper in ljus på olika sätt.
  • Vilken färg önskas – tänk på att solen efter ett tag kommer ändra färgen på dina gardiner.
  • Vill du ha flera lager av gardiner – utforska de olika effekterna detta val ger.
  • Vilken längd skall du ha?
  • Vill du ha ett solskydd kan rull- eller hissgardiner vara ett bra alternativ.
  • Persienner kan vara ett stiligt alternativ.
  • Mörkläggande gardiner kan blockera ut allt ljus.

 Beställ dina gardiner på nätet

Internet har gjort det enklare för alla att hitta sin favoritgardin som gör att just ditt hem får den känslan du är ute efter. E-handelbutikernas utbud bara ökar och kvalitén är oftast riktigt bra till bättre pris än i handeln. Därav väljer fler att beställa på internet från butiker som Halens med ett brett sortiment av gardiner för alla typ av smak för färg och form.

Eugén Bergqvist
Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)