Att göra när man är ute i naturen

När man är ute i naturen, oavsett vilket syfte det är, finns det många sätt att roa sig på och många olika lekar, särskilt för de yngre. Följer gör tips på aktiviteter man kan roa sig med ute i naturen, för utrustning som man kan tänkas behöva som kläder, skor och överlevnadsmaterial kan du besöka webbutiken Outdoorexperten.se

Gå på färgjakt

Naturen är full av olika färger – fler än man kan ana. En rolig lek är att ge sig ut på färgjakt. För att leka leken behöver du:

  • Färgat papper i flertalet olika färger
  • En färgkarta med lappar till dem som är med i leken.
  • Något att samla saker i (en korg eller hink till exempel)
  • En mäng lite större sorteringslappar i de färger som finns på färgkartan.

Dela sedan ut en färgkarta och något att samla in sakerna i till alla som är med. Deltagarna ska sedan gå ut i naturen på färgjakt. Samla sedan alla saker och färgsortera dem. Utvärdera sedan vilka färger som kunde hittas. Man kan lätt bli förvånad över alla färger man kan hitta utomhus.

En eller ett? En lek för de små.

Den här leken är mycket enkel och kräver endast papper och penna (och deltagare såklart) för att genomföras. Ta ett stort pappersark (en duk funkar också) och gör två stora ringar.

Skriv sedan ”EN” och ”ETT” över vardera ring. Låt sedan barnen gå ut i naturen och hämta saker som de placerar i rätt ring. Heter det en svamp eller ett svamp?

Pyssla med kottar

Har man bara ett par piprensare, hobbylim och ett par tallkottar kan man göra många roliga figurer. En populär figur att göra av dessa saker är ”kottespindlar” där piprensarna sätts fast på kotten så att de liknar ben. Tänk på att föra in piprensarna så gott det går mellan kottens fjäll så att de fastnar ordentligt.

Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)