Modern sko för barn

Heelys är något så ovanligt som en modern sko. Man skulle kanske kunna misstänka att de flesta skor redan är uppfunna eftersom vi människor har använt skor i många tusentals år. Men eftersom tekniken tagit så stora steg på senare tid och vi förändrats i grunden, krävs också nya, innovativa lösningar på skodons-fronten. Det har blivit allt viktigare för oss att vara snabba. Allt rör sig i allt snabbare takt och så även vi, rent fysiskt. Heelys bidrar med en lösning som gör att man kan ta sig fram fortare utan att behöva ha med sig ett par rullskridskor eller en cykel.

Möjligheterna med skorna

Heelys uppfanns år 1999 av en amerikan vid namn Roger Adams. Det är skor som ser ut som helt vanliga gymnastikskor, sneakers, men som döljer en hemlighet i sulan. De har nämligen ett eller flera inbyggda hjul i sulan. Man kan ta bort hjulen och få vanliga skor om man skulle vilja, men själva grejen med Heelys är ju såklart att man kommer fram snabbt med dem på fötterna. Man kan gå eller springa som vanligt, men om man istället lägger tyngden på hälen så kan man alltså rulla.
Sen de kom ut på marknaden har människor gjort sig kända för att de är duktiga på att använda dessa skor och göra trick i dem. Det finns fyra olika kategorier av tricks (än så länge):

•    Mark-trick (utförs på marken)
•    Glid-trick (innebär att man hoppar och sen glider fram på underlaget)
•    Freeze-trick (betyder oftast att man hoppar – pausar- och sen hoppar ner igen)
•    Vert-trick (sådana som utförs på en vert-ramp)

Det gäller dock att vara försiktig. Folk har skadat sig med skorna, vare sig de har försökt göra trick eller inte. Tillverkarna rekommenderar alla att bära skydd.

Köp skor

Nu kan du enkelt haffa dig ett par snygga barnskor online. Oavsett om du är intresserad av skor som i denna artikel, eller om det är mer traditionella barnskor som lockar, kan du hitta vad du söker via sidor som Footway eller Brandos.

Eugén Bergqvist
Senaste inläggen av Eugén Bergqvist (se alla)