Träningshörlurar kan ta din träning till nästa nivå

De flesta som har testat att springa eller styrketräna med musik i lurarna har svårt att träna utan. Det finns också flera anledningar som pekar på att det kan vara en bra idé att lyssna på musik när man tränar. Musiken gör nämligen träningen mer njutbar och musik kan även motivera oss att träna hårdare och prestera bättre. Du kan med andra ord använda träningshörlurar för att ta din träning till nästa nivå.

Men det är också viktigt att välja rätt sorts hörlurar. Hörlurarna nämligen den övergripande upplevelsen av den musik som strömmar i lurarna. Dessutom är långt ifrån alla hörlurar byggda för att kunna träna med och svettas i. Fortsätt att läsa så ska vi berätta mer om detta!

För- och nackdelar med olika slags träningshörlurar

Det finns flera olika sorters träningshörlurar att välja mellan i butikerna. Detta är de främsta fördelarna och nackdelarna med de vanligaste varianterna:

  • In-ear – Denna typ av hörlurar placerar du i dina öron. Fördelen är att de är små och lätta vilket gör dem väldigt portabla. En nackdel är att de generellt sett har en något sämre ljudkvalitet än vissa andra hörlurar.
  • On-ear – Dessa träningshörlurar är aningen större och placeras utanpå öronen. Även dessa är relativt kompakta och lätta, och de kan även upplevas som lite mer bekväma. Däremot fungerar de mindre bra om du bär glasögon eller svettas mycket.
  • Over-ear – Detta är en slags träningshörlurar som placeras så att de omsluter öronen. De har ofta en överlägsen ljudkvalitet och är väldigt bekväma att bära. Nackdelarna är dock att de är stora och klumpiga samt mer lämpade för statisk träning såsom styrketräning.
  • Öppna hörlurar – Dessa hörlurar blockerar inte hörselgången utan gör att du kan höra din omvärld bättre trots att du lyssnar på musik. Det innebär att du enklare hör olika ljud i trafiken när du cyklar eller springer. Ljudkvaliteten lämnar dock en del i övrigt att önska men duger förvisso åt de allra flesta aktiva personer. En annan nackdel är att hörlurarna kan vibrera om du skruvar upp ljudvolymen väldigt högt.
Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)