Hitta en ny BH i stor storlek

Med en skön BH blir det mesta i livet lite lättare, om det så är pendling till jobb eller utbildning, ett viktigt möte eller en härlig promenad. Det många inte vet är att BH:n avlastar kroppen genom att fördela bystens vikt, vilket för många kvinnor faktiskt leder till mer avslappnade axlar och en bättre hållning. För kvinnor med en stor byst blir det förstås ännu viktigare att ha en bra BH i stor storlek. Utbudet av BH:ar i stor storlek är idag utformat för att passa de allra flesta kvinnor. Genom att mäta kroppens omkrets just under brösten, och sedan mäta där brösten är som störst, får man fram de mått som behövs för att välja rätt storlek. Det kan vara lite svårt att mäta på sig själv, men ett tips är att stå vid en spegel för att kontrollera att måttbandet följer kroppen så rakt som möjligt.

Hitta rätt stöd med eller utan bygel

En del kvinnor föredrar att ha BH med bygel som ger ett stabilt och skönt stöd och ofta ett lyft för bysten, medan andra gillar det mjukare och mer följsamma stödet från en bygellös BH. Självklart kan man också välja BH utifrån aktivitet och ha en bygellös BH för lugna dagar hemma och en BH med bygel då man ska iväg. Många kvinnor med mindre byst kan få ett tillräckligt bra stöd av en bygellös BH, medan större bröst ofta behöver mer stöd för optimal komfort.

Tre tips för att välja BH i stor storlek

  1. Ta först dina mått och räkna ut vilken storlek som passar och utgå sedan från detta filter för att sålla bland det stora utbudet.
  2. Fundera över när BH:n ska bäras. En del kvinnor trivs med att använda samma BH-modell till allt, medan andra gillar att ha ett urval av olika BH:ar som passar att använda under jobb-skjortan, till festen eller hemma i tv-soffan.
  3. Spets eller plain? Eller kanske en av varje? Ibland är det härligt att ha på sig snygga underkläder, och ibland ska de ta så lite uppmärksamhet som möjligt. När vilken slags BH passar är upp till var och en!
Agnes Gustafsson
Senaste inläggen av Agnes Gustafsson (se alla)