Värmeborste test

Få saker sliter på håret så mycket som en hårfön men att istället välja en värmeborste råder bot på problemet till stor del. Det finns dock många produkter på marknaden och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Ett värmeborste test utfört av sidan Bäst för dig ger både tips på bra produkter som är skonsamma mot håret men också tips och råd inför valet.

Vad är en värmeborste?

För att hitta en bra värmeborste är det också bra att känna till vilka egenskaper dom har och kan ha. Namnet förklarar såklart produkter bra – det är helt enkelt en typ av hårborste som värms upp och med den kan man både torka och forma håret som man annars behöver flera verktyg för att göra. Det är ett mer skonsamt alternativ än hårfönar och olika typer av värmetänger.

Det finns värmeborstar där själva borsten är cylinderformad, vilket är bra för den som vill kunna locka håret, men det finns också modeller som ser ut som vanliga, platta hårborstar. Olika modeller kan även ha olika temperaturer, där en med flera lägen är ett bättre val än en som bara har ett eller två lägen.

Värmeborste test av Bäst för dig

I Bäst för Digs värmeborste test har man provat flera olika borstar – både dyrare modeller från välkända märken men också värdiga budgetalternativ. Man kan dock se att dom som ligger högst i topp i det aktuella testet också kostar lite mer och som med mycket annat för man vad man betalar för. Borstarna är testade på flera olika punkter, bland annat hur skonsamma dom är mot håret, hur resultatet blir och vilka egenskaper som finns – till exempel temperaturlägen.

Att tänka på vid köp

Oavsett om du läst igenom ett stort värmeborste test eller inte finns några saker att tänka och fundera på vid ett eventuellt köp. Dels vilken modell som passar dina behov bäst – ska du bara borsta håret som vanligt eller vill du kunna locka det? Ska borsten användas varje dag eller bara vid speciella tillfällen? Ska man använda den ofta kan det vara värt att välja ett dyrare och lite bättre alternativ, medan den som bara kommer använda den ibland inte behöver tänka på hur mycket eller lite den sliter på håret i samma utsträckning.

Läs ett värmeborste test och fundera på ditt behov:

  • Prisklass
  • Behov
  • Modell
Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)