Vad ingår när man köper ett larm?

Säkerligen har du eller någon du känner råkat ut för ett inbrott. Faktum är att det sker i ungefär en av 100 bostäder – varje år. Även om det materiella värdet inte alltid är särskilt högt, är det känslan av själva intrånget som skapar obehag hos dem som blivit utsatta.

Att ha ett bra hemlarm är A och O för att skydda sig mot ovälkomna gäster. Då larmen skiljer sig väldigt mycket åt från varandra, finns det flera som testat dem för att se deras egenskaper. Här kan du läsa om två de bästa hemlarmen – som vunnit flera tester.

Jämförelse av olika tester

Vi tittar på flera olika tester. Det är inte bara skillnader mellan larmen som förekommer – utan även skillnader mellan testerna. Vissa testare tänker till exempel mer på ekonomin, medan andra tar en större hänsyn till funktionaliteten. Vissa tänker mer på en kombination av de båda. Här tittar vi på företag för att i huvudsak se hur mycket det är som skiljer mellan de olika larmen och företagen. I den här texten skriver vi om ett av de största företagen på marknaden, som blivit testvinnare flera gånger om.

Företaget som vinner flest tester

Det här är ett av de största företagen på svenska marknaden med nästan en halv miljon kunder. Som de flesta andra hemlarm är det möjligt att larma av och på med larmbricka, manöverpanel eller app.

För dig som vill ha särskild trygghet finns möjlighet till skalskydd. Det innebär att larmet reagerar om någon öppnar ett fönster eller en dörr som du försett med magnetkontakt. Eventuella rörelsesensorer är dock inaktiverade i det här läget, som passar utmärkt till som vill känna dig extra trygg när du sover, till exempel.

Fördelar

  • Inre kontroll (att väktare rycker ut vid larm) ingår i grundpaketet
  • Fria väktarutryckningar
  • God support lyfts fram av flera testare
  • Väletablerat företag

Nackdelar

I princip samtliga test vi tittar på tar upp priset som en nackdel. Månadspriset ligger strax under 400 kronor.

Vi kan konstatera att det här larmet har många fördelar. Skalskyddet och de fria väktarutryckningarna är stora plus. Samtidigt är det troligtvis inte särskilt bra för den som vill ha ett budgetlarm. De många fördelarna kommer till ett pris – strax under 400 kronor i månaden.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)