Thule Chariot Cross 2 – Bästa preimumvagn 2018

Thule Chariot Cross 2

Det finns flera olika webbsidor som presenterar tester och vilka produkter som därmed rekommenderas köpas inom olika segment. En av dessa sidor är Bäst i Test som bland annat provat cykelvagnar från flera olika märken. Den cykelvagn som vann priset ”Bästa premiumvagn 2018” var Thule Chariot Cross 2”

Vill du läsa olika tester innan du bestämmer dig för vilken produkt du ska köpa? Du är inte ensam. Listan kan göras lång på webbplatser som presenterar olika tester. Vissa gör dessa tester själva medan andra enbart återrapporterar olika tester. Oavsett så finns en fördel att läsa tester på flera sidor och göra sig själv en uppfattning om vad man prioriterar. Är det kvalité, funktion och en multifunktionell cykelvagn – Då kanske Thule Chariot Cross 2 är ett bra alternativ.

Multifunktionell

Det som först och främst lyfts upp i recensionen kring denna cykelvagn från Thule är att den är multifunktionell. Det är märkets styrka och något de satsar kraftigt på. Oavsett om man vill jogga, åka skidor, promenera eller cykla med vagnen är det inte några problem. Man kan däremot behöva köpa till olika detaljer så som jogginghjul eller skidkit.

Ett eller två barn

Vagnen får även beröm för utrymme och maxvikt. Totalt får den lastas med 45 kg och är det två barn får vardera barn väga 22 kg. Utrymmesmässigt är det lätt att ha med sig två barn. Bredden är väl tilltagen. Barnen anges max få vara 111 cm men testet visar att barnen kan vara längre och ändå sitta tryggt i vagnen.

På detta sätt skapar Thule en cykelvagn som är tänkt att användas under lång tid. Detta jämfört med mindre robusta cykelvagnar som kan ha lägre maxgränser.

Säkerhet

”Ett stort plus” ges till Thules cykelvagn  utifrån att selremmarna är lätta att fästa. De kan fästas en och en och behöver därmed inte sättas ihop två och två innan de fästes. En liten detalj men alla som haft cykelvagn och försökt sätta fast barnen med selarna vet hur denna detalj kan underlätta betydligt.

Priset

Man kan ”omöjligen bli missnöjd” med denna cykelvagn skriver recensenterna. Men det krävs att man har en lite högre budget för detta är just en premiumvagn – med ett premiumpris.

Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)