Fixa datorn

Fixa datorn

Ibland vet man inte vad det är som går fel. Bara att datorn inte gör som man vill. Det kan handla om allt ifrån att starta korrekt till att utföra diverse tänkbara uppgifter. Att få hjälp med datorn kan höra till de vanligaste behoven som dyker upp i hemmet nu för tiden. De flesta har en dator eller telefon, samtidigt som kompetensen i fråga om hur man hanterar eller felsöker dessa, är långt ifrån utbredd. Att kunna få hjälp med tekniken på hemmaplan har länge efterfrågats. Samtidigt har näringslivet varit långsamma med att erbjuda dessa tjänster på ett snabbt och tillgängligt sätt. I Malmö började ett företag testa hur man skulle kunna sammanföra människor som har kompetens med de som hade behov. Det gällde här korta och enkla uppgifter som en kunnig individ kunnat lösa inom loppet av någon timma. I och med att man snabbt och enkelt kan få hjälp, blir det både billigare och smidigare att kalla in hjälp än att sitta i telefonköer för att sedan behöva påbörja krångliga diskussioner. Detta är företaget som erbjuder datahjälp och andra tjänster vilka rör tekniska frågor.

Installera eller koppla in

Även om dator, tv eller vad det nu kan tänkas vara, är av bästa sort kan man ha problem med att komma igång. Det är långt ifrån ovanligt! I vissa fall handlar det om att man inte har någon erfarenhet av hur man kopplar in alltsammans. I andra situationer kan det vara någon del som faktiskt saknas. Det är inte ovanligt att man vänder sig till grannar eller släktingar som har den kunskap som krävs, men om man saknar personer med teknisk kunskap i ryggsäcken finns det få alternativ att välja bland. Det är just här man kan behöva en tjänst som sammanför människor!

Det är inte ovanligt att det sitter någon inom hundra meter som snabbt hade kunnat hjälpa till om man bara kände till varandra. Sitter man med dessa sakkunskaper kan man dock göra lite extrajobb genom att ställa sig till förfogande! Att utforma tjänster som underlättar teknisk användning kan vara någonting som växer starkare framöver. För att kunna ta del av alla resurser och tjänster som rör samhället, krävs ofta en smart telefon eller en dator. På detta sätt kan även den som inte har någon teknisk kompetens, ändå få hjälp att kunna uppleva fördelarna med teknisk innovation.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)