Snabba åtgärder

Snabba åtgärder

Oavsett verksamhet finns ett stort behov av säkerhet för att skydda företagets tillgångar och produktivitet. Även om man har en fullgod försäkring som ersätter stora delar av de värden som äventyrats, innebär det ofta att företaget stannar under flera dagar. Beroende på vad för utrustning man blir av med, kan det handla om enorma kostnader i produktionstapp. För att minimera dessa risker kompletterar många organisationer sin försäkring med diverse företagslarm. Dessa kan utformas utifrån verksamhetens behov och utgör ett effektivt skydd. Vikten av att förstå sitt larmsystem bör man inte trivialisera. Det finns ofta aspekter av företagslarm som man kan ha stor vinst av att förstå.

Snabba insatser ger effekt

Om någonting skulle inträffa är det viktigt att åtgärder sker omedelbart. Ett inbrott kan vara över på bara några minuter vilket många gånger är för kort för att man skall hinna ut och gripa de som tagit sig in. Securitasdirect är unika i det avseendet i och med att de har mycket kort sträcka från larm till utryckning. För den som planerar att ta sig in obehörigt, kan detta innebära en avskräckande effekt då man inte har hur lång tid på sig som helst innan man åker fast. Larmen kan utlösas till följd av en rad olika aktiviteter och hur man utformar just sitt företagslarm är beroende av verksamhetens lokaler och geografi. Kanske är det i första hand en fråga om att larma dörrar och fönster i en verksamhet. En annan behöver istället ha larmkänsligheten i kameror eller detektorer.

Här finns utförlig information om företagslarm och hur de kan hanteras.

Inte bara vid inbrott

Någonting värt att ta upp i samtal om företagslarm är att de även kan användas för att bevaka aktiviteter under dagens verksamhet. Att undvika svinn eller skadegörelse via kameror och detektorer har visat sig gynnsamt i vissa organisationer. Valet av larmsystem är någonting man kan behöva diskutera tillsammans med någon sakkunnig på området. Det finns en rad olika möjligheter att sätta ihop ett komplett system som gör företaget säkert oavsett när på dygnet någonting utsätts. Förutom att företagslarm minimerar risken för inbrott är det också någonting som kan påverka hur försäkringsbolag ser på bolaget och dess ambitioner.

Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)