Säker GPS klocka för barn

Det finns många tillfällen i livet som man vill kunna ha en enkel kontakt med sitt barn. Man kanske vill veta vart barnet befinner sig till och från olika aktiviteter eller skolan, eller bara känna en trygghet att barnet kan nå dig eller larmcentral. En del föräldrar är inte heller bekväma med att köpa en mobiltelefon till yngre barn. En klocka på armen är också svårare att tappa bort eller glömma bort för barnet.

Fördelar med GPS klocka för barn

Det finns många olika modeller av GPS klockor för barn. Förutom att det givetvis är en klocka och GPS, finns det även fler funktioner som är enkla att använda för ditt barn. Du som förälder kan dessutom känna trygg genom GPS:en i klockan som gör att du vet vart ditt barn befinner sig. Du får direkt tid, adress och plats till en app i din telefon. Du kan också se historik 30 dagar bakåt. Om du vill kan du till och med ange en specifik yta i appen, och när barnet sedan kommer utanför denna yta skickas ett sms till dig.

En GPS klocka för barn är också en telefon, vilket gör att både du och barnet kan få tag i varandra om det skulle behövas. Däremot finns endast de förprogrammerade numren i telefonen/klockan, vilket undviker att okända människor ringer till ditt barn. Du kan skicka både text- och röstmeddelanden till ditt barn, medan barnet endast kan skicka röstmeddelanden. Om det förmodan skulle uppstå en akut situation finns möjligheten att registrera SOS-kontakter. Numren rings då i den ordning de är inlagda när barnet trycker på en SOS-knapp på klockan. Du får också larm via appen.

Att tänka på när du köper en GPS klocka för barn

När du ska köpa en GPS klocka för barn finns det flera saker du bör tänka på. Dels behöver du tänka på priset – vad du helt enkelt vill betala för klockan – och dels användbarheten för barnet. Vidare bör du ha i åtanke vilken prestanda på GPS:en som klockan ska ha samt vilka funktioner som du anser vara viktiga. Vissa modeller erbjuder till exempel pedagogiska mobilspel och stegräknare.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)