Frågor att ställa innan du bokar cateringföretag i Stockholm

Frågor att ställa innan du bokar cateringföretag i Stockholm

Catering ska bokas men vilket företag ska få leverera maten och de kringtjänster som innefattar catering? Innan du bokar det företag du brukar anlita – fundera på följande:

Är det dags att följa miljötrenden – välj vegansk mat

Ett flertal restauranger i Stockholm erbjuder vegetarisk och vegansk mat. Detta har minst sagt ökat i popularitet mycket tack vare miljödebatten och den klimatpåverkan som köttindustrin står för. Är det dags att välja ett miljövänligare alternativ nästa gång catering ska bokas?

Vill ni kosta på er lite extra – välj White Guide

Att som restaurang komma med i White Guide är otroligt prestigefullt. Det bevisar en enormt hög kvalité då de som kontrollerar restaurangen kollar på en rad punkter. Vill ni ha en av de mer exklusivare måltiderna så kan ni beställa catering från någon av de restauranger som finns med i guiden. Lite dyrare – lite exklusivare.

Foodtruck – När maten lagas på plats

Foodtruck har blivit ett vanligt inslag i Stockholms matkultur. Här köps allt från enklare korv med bröd till mer finare maträtter och nygrillat kött. Det är även möjligt att hyra en foodtruck för att använda som cateringalternativ. Det går att hyra själva bilen varpå man själv kör den dit maten ska serveras och varpå man lagar till maten på egen hand. Det är däremot betydligt vanligare att man även betalar för att personal ska följa med och tillaga och servera.

Ett mycket flexibelt sätt att bjuda gästerna på mat då serveringen kan ske var som helst där bilen kan ställas. Dessutom brukar det vara uppskattat när man hellre vill att gästerna ska mingla än att sitta vid fasta platser vid borden.

Komplett service – när allt bara ska flyta på

Oavsett vilket cateringföretag som väljs i Stockholm så kan de köra ut maten och servera den. Men erbjuder de även andra tjänster som underlättar för kvällen? En del företag har helt kompletta tjänster vilket är smidiga att boka om man vill att matfrågan bara ska ”flyta på” utan några som helst problem. Låt företaget komma med maten, servera den vid borden, ta hand om disken och städa upp efter sig. Det är inte ovanligt att de även kan hyra ut bord och stolar. Allt från samma aktör gör det extremt enkelt och smidigt, där är Cicada ett utmärkt exempel på just detta, besök det hemsida cicada.se.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)