Övervakningskamera skapar mobilt övervakningssystem

Genom att koppla en övervakningskamera till befintligt hemlarm skapas inte bara ökad säkerhet utan även flera smidiga funktioner. Ett mobilt, enkelt och alltid tillgängligt övervakningssystem via mobilen.

Installering och integrering

Om du redan har ett hemlarm idag är första steget att kontakta det larmbolag som levererat detta larm. Detta för att köpa en övervakningskamera som är kompatibelt med systemet. Självklart går det att ha en extern övervakningskamera, med tillhörande app, men det finns flera fördelar i att ha hemlarmet och kameran från samma bolag.

  • Allt på ett ställe

Genom att ha både övervakning och larm från samma larmbolag hanteras samtliga enheter inom larmet i en och samma app. Det går att slå på/av larmet, aktivera tidsbegränsningar samt se live-streamad video via samma tjänst.

  • Säkrare mot larmbolaget

När en övervakningskamera är inkopplad till ett hemlarm med väktarutryckning kan larmoperatörerna snabbt se vad som händer i det fall som ett larm aktiveras. Det skapar därmed en extra säkerhet.

Hur installering sker beror på vilket larmbolag som används. Många bolag skickar ut en tekniker som installerar allt och visar användaren hur appen fungerar. Det är även ett säkrare alternativ än att man själv ska installera och interagera de olika systemen.

Från övervakningskamera till mobil

En övervakningskamera kan både monteras utomhus och inomhus. Det enda som skiljer är att de som ska monteras utomhus måste vara klassade för utomhusbruk. Dessutom får aldrig kameror monteras så att de filmar över ett område som inte ägs av markägaren. En villaägare får filma sitt garage men inte vilka som går på gångvägen utanför osv.

Användarna av larmet har en app installerad på telefon och kan när som helst gå in i appen och aktivera live-streaming. Därmed ser de i realtid vad som händer.

Se på sparat material

Det material som en övervakningskamera skapar lagras generellt i en molntjänst. Det finns däremot en begränsning för hur länge som materialet ligger kvar. Exempelvis anger ett stort svenskt larmbolag att materialet finns tillgängligt i 3 dagar. Skulle något hänt under denna tid är det alltså viktigt att ladda hem filerna och spara dem på en hårddisk eller USB för att kunna spara dessa under en längre tid.

En övervakningskamera kan även spara materialet på ett SD-kort alternativt både molnlagring och SD-kort.

Agnes Gustafsson
Senaste inläggen av Agnes Gustafsson (se alla)