Köpa infraröd bastu? Tips och råd

Köpa infraröd bastu? Tips och råd

Att basta infraröd bastu är sannerligen trendigt just nu – dom syns på allt fler spaanläggningar, badhus och gym, används flitigt av många kändisar och fler och fler privatpersoner tycks också ha fått upp ögonen för den intressanta bastumodellen.

Inför ett köp kan det vara bra att fundera på några saker innan man slår till – nedan får du några bra tips och råd att ta med på vägen.

Var kan du placera en infraröd bastu?

En av fördelarna med att köpa en infraröd bastu är att den kan placeras nästan var i hemmet som helst. Vill du ha den i sovrummet så går det lika bra som att ha den i badrummet men det är ändå bra att fundera på var den ska stå, samt att mäta utrymmet innan man genomför ett köp.

Storlek och prisklass

En annan viktig sak att fundera på inför ett inköp av en infraröd bastu är hur stor man vill att den ska vara. Är det bara du själv som kommer att basta, eller har du en hel familj som kan komma vilja att ta del av upplevelsen?

Även om du bor ensam kanske det kan vara trevligt att bjuda över vänner och familj på avkopplande stunder i den nya bastun så har du tillräckligt med plats kan det vara trevligt med en större modell. Infraröd bastu som köpa som byggsats finns bland annat i storlekar avsedda för:

    • 1 person
    • 2 personer
    • 3–4 personer
  • 5–8 personer

Priset är givetvis en fråga som hör ihop med storleken – ju större bastu desto högre pris. Här kan det vara värt att kolla runt lite hos olika leverantörer för att jämföra både storlek, andra egenskaper och priser för att hitta det som passar bäst.

Bygga infraröd bastu själv?

För den som är sugen på att ha en infraröd bastu är en byggsats det enklaste alternativet – men inte det enda. Är man händig kan man alltid bygga ett basturum själv för att sedan koppla in infraröda paneler som kan köpas separat.

Hur vida det blir dyrare eller billigare är svårt att säga då det beror på både storlek och materialval men visst finns en chans att komma undan lite billigare. Däremot kommer det såklart att kosta mer tid – men det kanske det kan vara värt om man vill ha ett roligt projekt att bita tag i.

Agnes Gustafsson
Senaste inläggen av Agnes Gustafsson (se alla)