Därför är skyltbelysning med LED att föredra

Vanliga glödlampor byts i allt större utsträckning ut mot de nya och bättre LED-lamporna. Detta gäller även när det kommer till belysning på nummerplåtar. Anledningen till detta är att skyltbelysning med LED har flera fördelar framför traditionell belysning i form av glödlampor.

Tyvärr tycks långt ifrån alla fordonstillverkare ha insett detta, vilket gör att de sällan kommer som standard ens på nytillverkade bilar. Som tur är kan du byta ut belysningen i efterhand. Nedan berättar vi varför du bör göra just detta.

Skyltbelysning med LED överlägsen traditionell belysning

Glödlampan hade länge en ohotad position på ljusmarknaden. Idag är dock detta inte längre fallet och glödlamporna börjar allt oftare få en enkelbiljett till soptippen. Dess efterträdare är den moderna LED-lampan, en lampa som på många sätt är en uppgradering jämfört med sin föregångare. Men varför ska du då välja skyltbelysning med LED före sådan med glödlampor?

Glödlampan är en förlegad typ av lampa som inte är alls lika energi- och kostnadseffektiv som LED-lampan. Det finns förvisso vissa kvalitetsskillnader mellan olika slags LED-lampor, men faktum är att även de billigare varianterna har ett betydligt längre livsspann än glödlampan. Skyltbelysning med LED av högre kvalitet kan fungera i upp till fem år utan att lamporna behöver ersättas.

För att sammanfatta det hela är dessa två av de främsta fördelarna med LED-lampor framför glödlampor:

  • längre livsspann
  • lägre energiförbrukning.

Ett sätt att förhöja bilens utseende

Är du efter att pimpa din bils utseende såhär i början på året? Om du vill att din bil sticker ut i mängden är onekligen en skyltbelysning med LED en enkel och prisvärd uppgradering som kan åstadkomma just denna effekt. Denna förändring kan även göra stor skillnad i övrigt i det långa loppet. Den förhöjer inte bara din bils utseende utan har även ytterligare fördelar såsom lägre en energiförbrukning och ett längre livsspann innan du tvingas byta ut lamporna.

Det stora urvalet av skyltbelysningar tenderar dock att förvirra många förstagångsköpare. Men faktum är att du i princip inte kan satsa på fel häst – det har mindre betydelse vilken produkt du väljer, den kommer fortfarande att vara överlägsen sin föregångare.

Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)