Brandsäker doftupplevelse

Att komma in i ett rum som doftar gott och som är vackert dekorerat har direkt inverkan på stämningen. Doft är en aspekt man lätt missar när man sysslar med interiören och med hjälp av doftpinnar eller annan källa till dofter kan man höja nivån avsevärt. Genom åren har det kommit och gått en rad trender som alla haft till syfte att förgylla hemmet med en spröd och njutbar doftupplevelse. I vissa fall har det varit aromlampor och i andra perioder rökelse. Vad man uppskattar mest är höst individuellt. Dock kan man snabbt hitta en rad fördelar med doftpinnar vilka håller länge och sällan behöver fyllas på.

Doftpinnar

Såväl aromlampor som rökelse förutsätter eld. Är man uppmärksam och noga med att släcka efter sig finns det inga problem att använda sig av dessa produkter. Samtidigt kan man uppnå ungefär samma resultat helt utan lågor! Doftpinnar har en förmåga att sprida doft i en välbalanserad utsträckning. Dofterna skall inte ta överhand och sticka ut för mycket. Tvärtom gör de sig bäst i skymundan där man endast upplever känslan av doften utan att nödvändigtvis kunna definiera vad som ger den ytterligare upplevelsen.

Doftpinnar levereras tillsammans med en hållare i vilken man häller olja. Denna olja sugs upp av doftpinnarna som sedan sprider densamma ut i rummet. Här kan man enkelt välja hur mycket doft man vill ha. För en mindre doftupplevelse kan man använda ett par enstaka pinnar. Vid behov av kraftigare effekt kan man sätta i ytterligare. Oljan varar länge och man behöver inte göra någonting annat än att sätta i pinnar och hälla olja. Därefter sprider doftpinnarna aromer i hela rummet tills oljan är förbrukad. Det finns ingenting man behöver släcka eller hålla uppsikt på. Det värsta som kan hända är att effekten minskar och att man får gå en vända till butiken för att inhandla mer.

Via nätet kan man hitta flera olika sorters pinnar för doft. Även oljor kommer i en rad olika varianter som man kan testa. När man väl hittar doften man vill ha i sitt hem, är det enkelt att kontinuerligt köpa in vad man behöver. De vackra hållare som följer i beställningen kan man använda som dekoration eller endast ha för deras funktion. Allt utifrån hur de fungerar med den befintliga interiören som finns satt i de rum som förbättras.

Reidar Falk
Senaste inläggen av Reidar Falk (se alla)