Vad du ska tänka på när du ska köpa matkassar på nätet

Vad du ska tänka på när du ska köpa matkassar på nätet

Antalet aktörer som finns på den svenska marknaden och som erbjuder dig att köpa matkassar på nätet, har vuxit stadigt de senaste åren. Utbudet av matkassar online är idag stort och det kommer nästan hela tiden fler och fler aktörer och spännande matkassar. Eftersom utbudet är stort, kan det finnas vissa saker du bör tänka på när du ska köpa matkassar på nätet. Detta för att få en bra matkasse som passar dig och din ekonomi. På det sättet slipper du bli besviken, speciellt om du förbinder dig till flera matkassar. Innan du gör din första beställning är det värt att titta på olika test av matkassar.

Identifiera dina egna behov

Att identifiera dina egna behov när du ska köpa matkassar på nätet är det viktigaste du kan göra. Om du inte blir nöjd med den matkasse du har beställt så förlorar du flera av de fördelar som finns. Du kanske till exempel slänger mycket mat eftersom du inte tyckte om det eller av någon annan anledning inte lagat maten, vilket gör att matsvinnet ökar och du förlorar ekonomiskt på att ha beställt matkassar på nätet. Detta är förstås onödigt.

  • Vill du ha tidssparande matlagning, eller tycker du om att vara länge i köket och laga mat?

Vissa matkassar på nätet är så kallade snabbkassar där recepten oftast inte tar mer än 20-30 minuter att tillaga. Vissa saker behöver man dock ha hemma, och kan kräva sin runda till affären.

  • Vilken typ av ingredienser vill du ha?

En del matkassar har en mer utpräglad hälsoprofil, till exempel utifrån Viktväktarnas recept och avser nyttiga måltider med mycket frukt och grönt. Det finns till exempel laktos- och glutenfria matkassar, men också matkassar för vegetarianer, veganer och flexitarianer. Det finns också oftast familjekassar, barnkassar, billiga kassar samt mer säsongsbetonade matkassar som till exempel picknick- och grillkassar.

  • Hur många personer är ni som har tänkt äta?

Vissa matkassar som du köper avser två personer medan andra avser en större familj på 4-5 personer.

  • Hur ofta vill du ha din matkasse?

Vissa matkassar levereras varje vecka, medan andra kan endast fås varannan vecka. En del matkassar innehåller mat för till exempel fyra dagar, medan andra fem dagar.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)