Bröllopsplanering – kläder

Bröllopet är livets stora dag, en dag för glädje, kärlek och fest. Förutom att dagen i sig är otroligt pirrig, spännande och rolig är även månaderna innan festen också värda att minnas. Bröllopsplanering hör till och är för många den bästa biten. Tillsammans med dina vänner och partner kan ni börja planera vad för klänning bruden ska bära, vilken dresscode ni vill ha och vilken musik som ska spelas. När det kommer till just kläderna är en klassisk bröllopsklänning lång och vit, gärna med slöja. Men idag går det naturligtvis att tänka utanför boxen och välja en annan färg eller skärning. Innan du går och provar bröllopsklänningar är det bra att tänka igenom lite olika saker. Bland annat:

  • Budget för klänning (pris inkluderat med skor och accessoarer)
  • Färg och material (vill du ha spets, påsydda detaljer eller pärlor?)
  • Lång, kort eller ingen ärm?
  • Djupt dekolletage eller rygg?
  • Slöja – hur fungerar det med håruppsättningen?

För att komma i rätt stämning och börja få inspiration och idéer till din bröllopsklänning är det jättebra att skapa ett album på Pinterest. Här kan du hitta oändligt många vackra bilder på brudar i diverse olika klänningar. Snart kommer du veta vilken sort du gillar mest. Kanske är det en klassisk variant med långt släp, eller en mer modern klänning med sjöjungfru-passform?

Budget – många saker att ta med

Förutom att du bör komma fram till en budget för klänningen bör du även kolla upp andra kostnader, exempelvis för hår- och sminkstyling, skor, tiara och eventuella smycken. På sin bröllopsdag kan det kännas lyxigt att få håret stylat av en professionell hårstylist och sminket gjort av en duktig sminkös. Därtill kostar även brudbuketten en del, kolla på bilder för att få tips på vilka blommor och vilken färg buketten ska gå i.

Hitta inspiration för bröllopet

Ett bröllop kan mycket väl hållas i enlighet med ett tema, exempelvis lantligt, cirkus eller kanske havstema. Beroende på vart ni tänker gifta er, till exempel om ni hyrt en ladugård, en pampig festvåning eller helt enkelt tänkt vara utomhus på en brygga, finns många bra alternativ för ett tema. Sidor som Pinterest är perfekt att hitta inspiration hos.

Ivar Hermansson
Senaste inläggen av Ivar Hermansson (se alla)