Okrossbara glas från Govino

Vem vill inte undvika glaskross efter fest eller vinprovning? De tunna glas man ofta väljer att använda sig av kan lägg gå i bitar om någonting oförutsett skulle inträffa. Vid diskning eller transport föreligger också en stor risk för krossad3e glas. I syfte att erbjuda ett alternativ började ett företag i USA att arbeta fram riktiga vinprovarglas i plast. Dessa glas kom sedan att ta över världen under namnet Govino. Personerna bakom företaget såg ett behov som inte fanns tillgodosett. Efter en tid av intensivt arbete kom de fram till de glas som idag blivit kända både i det egna landet och utanför.

Plastglas utan doft

När man skall prova vin eller andra drycker är det viktigt att man får tillgång till hela paletten. Det går inte att använda ett vinprovarglas som har en egen doft vilken påverkar intrycket. Detta är en av utmaningarna med plastglas som ofta kommer med viss doft. Govino jobbade hårt för att hitta alternativ som kunde eliminera dessa problem. Vidare behövde man ett plastmaterial som kunde vara tillräckligt tunt utan att äventyra hållfastheten. Kravställningen var svår att träffa tills man hittade tritan. I och med denna upptäkt kunde man tillverka ultratunna glas som inte påverkade vare sig doft eller synintryck. Att glasen inte går sönder ens om man så skulle vilja, är en stor fördel!

Govino har tagit fram ett stort antal glastyper som alla fyller sin funktion. Serien ”TopRack” går även att diska i övre tråget i diskmaskinen vilket gjoprt dessa till förstahandsvalet för många. Många av de exklusiva glas som annars förekommer under vinprovningar måste handdiskas. Detta slipper man när man använder Govinos patenterade glas!

Läs mer om Govino och deras glas via denna sida.

Tumgrepp i exklusivt plastglas

Det kan tyckas märkligt att använda ord som ”exklusivt” och ”plastglas” i samma mening. Dock är det en riktig benämning när det gäller glas från Govino. Genom åren har de tilldelats en rad priser för sin design vilken minst sagt sticker ut ur mängden! Det ergonomiska tumgreppet som finns infällt i glasen gör att de är lätta att hålla och att de ligger bekvämt i handen. Kanske har de flesta vid ett eller annat tillfälle sett denna design utan att veta vad för glas det rör sig om. Då greppet är patenterat kan man vara helt och hållet säker på att det är ett glas från Govino man har framför sig!

Bo Lindström