Att göra en hårtransplantation

Att göra en hårtransplantation

Det finns många anledningar till varför man vill göra en hårtransplantation, men oftast är det för att man helt enkelt har börjat bli tunnhårig, eller rent av flintskallig. En hårtransplantation kan göra underverk för självförtroendet och nu för tiden så kan det ge ett otroligt naturligt resultat. Det är inte bara på huvudet man kan göra hårtransplantation, utan var som helst på kroppen som man själv vill. Ett nytt mode bland män har exempelvis blivit att göra en skäggtransplantation för att få en tjockare skäggväxt. Det har dessutom blivit mer och mer vanligt att åka på speciella resor till länder som erbjuder hårtransplantation och andra skönhetsingrepp till rabatterade priser. Det rekommenderas dock att göra sådana saker i Sverige där detta utförs av specialister och där klinikerna ger garantier.

Utan kirurgi

Hårtransplantation sker idag utan kirurgi och går ut på att hårsäckar ”planteras” på huvudet, eller där man vill ha håret, i ett naturligt mönster. Eftersom hårsäckarna är naturliga och friska får man ett ytterst naturligt resultat. Man ser oftast det första resultatet efter bara några dagar när spåren efter transplantationen börjar att försvinna. Oftast ser man skillnad en längre tid framöver och hårtransplantation brukar hålla i många år. För att göra så att håret får den bästa möjliga chansen att växa så finns det många bra produkter som hjälper till med detta. Det bästa är att använda stärkande schampo och hårvårdsprodukter med naturliga och parfymfria ingredienser som inte sliter på håret.

Garantier

Många kliniker som erbjuder hårtransplantationer ger ut garantier på att deras kunder kommer att får ett naturligt resultat och att en hög procent av det inplanterade håret kommer att sitta kvar. Hårsäckarna som väljs ut till varje person är noga kontrollerade i både färgskala och kvalitet så att det inte bara ska se bra ut, utan även passa ens egen hårfärg samt ge starka hårstrån. På många kliniker så kan man boka en kostnadsfri konsultation där en specialist går igenom processen och visar en bild av hur det slutgiltiga resultatet kan se ut. Konsultationen har oftast inget köpkrav och för den som är nyfiken på hårtransplantation kan det vara bra att boka en tid för att ställa frågor och prata om vad som skulle passa en bäst.

Ivar Hermansson
Senaste inläggen av Ivar Hermansson (se alla)