Använd rakkniv för den bästa rakningen

Den klassiska rakkniven har varit bortglömd i många år, men nu är den på väg tillbaka. I den moderna världen så kan ibland nostalgi uppskattas lite extra mycket och därför kan man nu bland annat hitta barberarsalonger som dykt upp i storstäderna. Samtliga barberare använder rakkniv eftersom det ger det allra bästa resultatet för kunder som kommer och vill bli rakade. En rakkniv är som ett enda stort rakbland i knivformat och ger inte bara en otroligt nära rakning, utan är även väldigt bra för huden. Den traditionella rakningen är ofta en både billigare, mer traditionell och trevlig upplevelse än att raka sig med vanliga rakhyvlar med två eller flera blad.

Dessutom är en rakkniv mer miljövänlig eftersom samma kniv används många gånger. Att raka sig med en rakkniv kan motverka irritation på huden som annars kan orsakas av rakhyvlar, rakfinnar och inväxta hårstrån. Ju fler drag av rakblad som huden utsätts för desto mer irriterad kan den bli. Eftersom en rakkniv bara har ett stort blad så utsätts alltså huden färre gånger för drag och rakningen blir därmed mer skonsam.

Miljövänligt och snyggt

En av de värsta egenskaper som engångsrakhyvlar har är att de inte kan återvinnas alls. Oroligt många rakbland hamnar därför i avfallsdeponier runt om i världen och högen växer mer och mer. Att jämföra miljöpåverkan med en rakkniv i stål som kan hålla hela livet ut om man sköter om den, visar en mycket stor skillnad. En rakkniv ger alltså inte bara en närmare och mer skonsam rakning, utan är dessutom enormt mycket mer miljövänligt än vanliga rakhyvlar.

En rakkniv i stål eller liknande material går dessutom att slipa väldigt många gånger för att den ska vara så pass vass som den behöver vara, det är dessutom lätt att slipa själv eller lämna in hos en skomakare. Rakknivar är stilrena och ger badrummet en traditionell känsla med det blanka stålet. Vid rakning med en rakkniv så är det hantverket som står i fokus och trots att den här typen av rakning tar längre tid än att plågsamt raka sig med rakhyvlar så blir det istället till en trivsam upplevelse som kräver fokus och skicklighet.

Aron Eriksson
Senaste inläggen av Aron Eriksson (se alla)