Hitta bästa priset för catering i Stockholm

Det finns gott och firmor och företag som erbjuder catering i Stockholm – alltifrån matvaruaffärer och restauranger till renodlade cateringfirmor. Priserna kan skilja sig en hel del och för dig som är på jakt efter det bästa priset finns några bra knep för att hitta det – framförallt att jämföra innan en beställning görs.

Se hur utbudet ser ut

För att hitta ett bra pris kan det vara smart att börja med att se hur utbudet ser ut. Det finns som sagt många olika aktörer i Stockholm – allt från matvarubutiker till restauranger. Redan här skiljer sig priserna – matvarubutikerna hör i regel till dom billigare medan restauranger och cateringfirmor ofta är något dyrare.

Bestäm mat

För att hitta det bästa priset är det förstås viktigt att bestämma vilken typ av mat som önskas då även det är något som brukar påverka priset. Önskas till exempel en enklare buffé brukar dom stora mataffärerna vara populära, just för att det ofta är billigare. Önskas lite ”finare” mat, till exempel en trerättersmeny, kan det vara bättre att beställa från en restaurang eller cateringfirma.

Jämför själv – eller be om offerter

För att hitta det allra bästa priset finns egentligen bara ett sätt och det är att jämföra. Dom flesta aktörer som erbjuder catering i Stockholm anger priser på sina hemsidor och på så vis är det enkelt att jämföra på egen hand. Det kan även gå att be om offerter för den som inte kan eller vill göra jobbet själv. Genom det kan också ett mer exakt pris räknas ut – utifrån vilken mat som ska beställas, hur många som ska äta och så vidare.

Beställ catering i Stockholm – tips

Förutom att kolla närmare priser finns även andra saker som kan vara bra att tänka på för att allt ska blir ”rätt”. Nedan följer tre snabba tips:

  • Beställ i tid – Vissa restauranger i Stockholm är fullbokade långt i förväg
  • Kolla gärna referenser/omdömen
  • Kontrollera vad som gäller för leverans, om det är viktigt

 

Vad gäller att beställa i tid så är det bättre att vara ute långt i förväg än i sista minuten. Många firmor har mycket att göra, särskilt kring student, midsommar och andra speciella dagar, och det kan vara svårt att hitta någon tillgänglig nära inpå.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)