Fyra exempel på skärmskydd för Iphone 13

Med ett skärmskydd skapas ett tydligt skydd mot repor och skador på skärmen. Även om samtliga består av ett genomskinligt material som fästes på skärmen så finns vissa skillnader. Nedan presenteras fyra exempel på skärmskydd för iPhone 13.

Enkelt skydd med härdat glas

Ett mycket vanligt, och billigt, alternativ är modellerna som består av härdat glas. En extremt tunn glasskiva monteras ovanpå befintliga skärmen. Det härdade glaset är kraftigt reptåligt och skulle mobilen tappas mot golvet kommer skyddet att spräckas, inte skärmen. Därmed är det bara att ta bort det och sätta fast ett nytt. Enkla skärmskydd till iPhone 13, i härdat glas, kostar ca 50 – 90 kronor.

Vätska…

Spigen är ett varumärke som är känt för dess extra höga kvalité gällande mobilskal och fodral. Dessutom erbjuder de en vätskeapplikation med unika egenskaper. Med nanohydrofob teknik skapas en hinna ovanpå skärmen vilket innebär ett kristallklart och extremt tunt skydd. I en FAQ anger en återförsäljare att detta är ”det mest minimalistiska skärmskyddet” som går att få till iPhone 13. Det håller repor och smuts borta och är ungefär lika enkelt att applicera som ett klassiskt skärmskydd av härdat glas.

Med Privacy funktion

Det är inte bara repor, skador och smuts som ett skärmskydd kan skydda mot. Det handlar även om att minska nyfikna personer att se på skärmen. Det finns nämligen modeller med Privacy-funktion. Den som håller i mobilen ser skärmen tydligt men den som tittar på den från sidan kommer se en mörk yta. Därmed kan personer som står nära inte lika enkelt se vad som skrivs i SMS, vilka hemsidor som besöks osv. I övrigt har detta härdade glas samma funktion som övriga skyddsglas.

Bäst skärmskydd för iPhone 13 ges med…

Det bästa skyddet för mobilen uppnås när de bättre skydden av härdat glas kombineras med ett fodral, exempelvis plånboksfodral. När plånboksfodralet är stängt skyddas hela mobilen och skulle den tappas i golvet är risken minimal att skärmen spricker. Detta eftersom plånboksfodralet både dämpar fallet samt omsluter mobilen helt. Men det ena bör inte ersätta det andra. Kombinera alltså ett skärmskydd med ett heltäckande mobilfodral för bäst effekt.

Saker att tänka på…

  • Kontrollera att rätt modell köps in – beroende på mobilens modell
  • Komplettera med skal eller fodral – skapa skydd kring hela mobilen
  • Beställ direkt när ny mobil köps in – det är lätt att det annars glöms bort
webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)