Därför bör du köpa en iPhone istället för en Android-mobil

När du ska köpa en ny mobiltelefon behöver du göra ett viktigt val: iphone eller android. Detta är nämligen de två stora mobila operativsystemen som idag är förinstallerade i de allra flesta smartphones. Smaken är som bekant som baken: delad, men det finns faktiskt flera skäl att välja det ena systemet framför det andra. Läs vidare så förklarar vi mer!

4 skäl att byta till iPhone från Android

Vi har identifierat ett antal goda skäl att byta till iPhone från Android. TIll dessa hör framför allt:

  • Informationssäkerheten. De flesta företag som jobbar med IT-säkerhet är överens om att Apples enheter är betydligt säkrare än de enheter som använder operativsystemet Android. Det har till och med visat sig att hela 97 procent av alla skadlig programvara för mobiltelefoner är skapta för att attackera just Android-mobiltelefoner. Dessutom drabbas dessa smartphones betydligt oftare av virus och skadlig kod genom sin appbutik än vad fallet är med Apples App Store. Så om informationssäkerhet är en viktig faktor för dig bör du alltså välja iPhone framför Android.
  • Apples ekosystem. Apple har släppt en hel drös med populära produkter. På senare år har de utvidgat sitt ekosystem genom att släppa ytterligare sådana. Företaget började som bekant med att bara tillverka datorer och har sedan dess släppt allt från musikspelare och surfplattor till smarta klockor och andra slags produkter. Därmed är Apples ekosystem ett gott försäljningsargument som talar för företaget och deras enheter.
  • Användarvänligheten. Apples smartphones är kända för att vara enkla att använda. Användarvänligheten är sprungen ur den enkla logiken att alla appar startas från hemskärmen. Du hittar också alla inställningar under en och samma meny. Även om du skulle skaffa en nyare variant av Apples smartphones kommer du därför lätt att känna igen dig. Det underliggande operativsystemet fungerar nämligen på samma, välbekanta sätt och det är därför enkelt att använda.
  • Apparna. Det är ingen hemlighet att utvecklare generellt sett levererar de bästa apparna till Apple innan de når andra mobila operativsystem. Därmed är även kvaliteten på apparna ett viktigt försäljningsargument som talar till Apples fördel.
webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)