Värmeborste test

Få saker sliter på håret så mycket som en hårfön men att istället välja en värmeborste råder bot på problemet till stor del. Det finns dock många produkter på marknaden och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Ett värmeborste test utfört av sidan Bäst för dig ger både tips på bra produkter som är skonsamma mot håret men också tips och råd inför valet.

Vad är en värmeborste?

För att hitta en bra värmeborste är det också bra att känna till vilka egenskaper dom har och kan ha. Namnet förklarar såklart produkter bra – det är helt enkelt en typ av hårborste som värms upp och med den kan man både torka och forma håret som man annars behöver flera verktyg för att göra. Det är ett mer skonsamt alternativ än hårfönar och olika typer av värmetänger.

Det finns värmeborstar där själva borsten är cylinderformad, vilket är bra för den som vill kunna locka håret, men det finns också modeller som ser ut som vanliga, platta hårborstar. Olika modeller kan även ha olika temperaturer, där en med flera lägen är ett bättre val än en som bara har ett eller två lägen.

Värmeborste test av Bäst för dig

I Bäst för Digs värmeborste test har man provat flera olika borstar – både dyrare modeller från välkända märken men också värdiga budgetalternativ. Man kan dock se att dom som ligger högst i topp i det aktuella testet också kostar lite mer och som med mycket annat för man vad man betalar för. Borstarna är testade på flera olika punkter, bland annat hur skonsamma dom är mot håret, hur resultatet blir och vilka egenskaper som finns – till exempel temperaturlägen.

Att tänka på vid köp

Oavsett om du läst igenom ett stort värmeborste test eller inte finns några saker att tänka och fundera på vid ett eventuellt köp. Dels vilken modell som passar dina behov bäst – ska du bara borsta håret som vanligt eller vill du kunna locka det? Ska borsten användas varje dag eller bara vid speciella tillfällen? Ska man använda den ofta kan det vara värt att välja ett dyrare och lite bättre alternativ, medan den som bara kommer använda den ibland inte behöver tänka på hur mycket eller lite den sliter på håret i samma utsträckning.

Läs ett värmeborste test och fundera på ditt behov:

 • Prisklass
 • Behov
 • Modell

Utbud fillers i Göteborg

Filler är till för våra kroppar och ansikten. Fillers kan användas till olika delar av ansiktet. Hakan är en av de viktigaste punkterna av kroppen och lyckligtvis drag som har möjlighet att fyllas och ändras till vad du vill ha. Snyggare haka är eftertraktat hos många och behandling med filler i kindben kan kliniker få din önskan att gå i uppfyllelse.

Hyaluronsyran som används i fillerbehandling är framtagen för att resultera i en naturlig effekt på det behandlade området. Kliniker med fillerbehandling vill ge dig ett naturligt resultat med filler.

Fillers

Med fillerbehandling kan du få ett mer symmetrisk ansikte och skarpare drag. En naturlig läppförstoring är möjlig med fillerbehandling. Fillerbehandling är ett bra sätt för att exempelvis ändra din näsas proportioner och som är ett populärt alternativ till näsplastik. Upplever du exempelvis att du har brednäsa och vill korrigera det. Då fungerar det alldeles utmärkt att få smalare näsa med fillers som är alternativ till näsoperation för bred näsa.

Det finns olika sätt att behandla med filler. Ett par av anledningarna till en fillersbehandling är:

 • Ankläppar
 • Smalare näsa
 • Framhäva ansiktsdrag

Fillers kindben pris

Behandlingar med fillers för exempelvis haka skiljer sig olika från behandlare till behandlare med varierande priser. Prisförslag med offert ges i samband med möte hos kliniken som ni träffar före fillersinjektionen. Där går ni igenom vilken behandling ni vill ha, om ni gjort fillers tidigare eller om det är första gången för dig och vad som sker efter ingreppet. Det är under konsultationen som skönhetsklinikerna ger sin åsikt om volym och behandling för att ge dig ett naturligt resultat.

Vill göra fillers?

Du börjar med en överläggning tillsammans med skönhetskliniken för att gå igenom proceduren, pris och för att besvara frågor och funderingar. Även om det är din första fillerbehandling, behandling med fillers för exempelvis näskorrigering eller om du har gjort ingrepp tidigare, så är det viktigt att du känner dig trygg med din klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att kliniken ska ge sin expertis kring hur exempelvis, din näsa bör behandlas.

Till fillers ingår bedövning som är till för att injektionen ska vara så smärtfri som möjligt. Efter bedövningen tagit verkan sker injiceringen och är vanligtvis klar inom 5-15 minuter beroende på mängden fillers som behandlingen består utav.

Fillers före efter

Skönhetskliniken är med dig hela vägen när du ska göra din behandling med fillers i Göteborg. Direkt efter din behandling med exempelvis läppförstoring är vanligtvis att svullnad och irritation är aktuellt. Det här beror helt på hur din kropp reagerar och vilken behandling du gjort för det är inte ovanligt att det känns som vanligt i många fall. Irritationen och svullnaden går ner i takt med att irritationen lägger sig, vilket tar från ett par dagar till veckor beroende på behandling. Behandlingen med fillers varar i regel 3-12 månader beroende på hur regelbundet du gör fillers. Mer behandlingar ger längre varaktighet för exempelvis utfyllnad av haka och beroende på din kroppstyp bryts dina fillers ner i sin egen takt.

För en framgångsrik projicering väger konsultationen in som du gör först av allt med din klinik för att diskutera hur du vill exempelvis forma din haka och vad som är möjligt ur behandlarens expertis kring fillerbehandling.

Filler Göteborg

När du har gjort dina fillers är det viktigaste att du blir nöjd med ditt ingrepp och att du ska få ett fint och naturligt resultat av din fillersbehandling. För att få ett fylligt, långvarigt resultat behöver du regelbundet exempelvis fylla på din haka. För att förtydliga, för varje filler du gör, stärker du resultatet och det kommer att behålla sin form längre än vad exempelvis enstaka fillers gör. Behandlarna är ditt stöd genom konsultation, när du gör dina fillers före efter och under din behandling.

Historiskt använda plagg

Korsetten är ett underklädesplagg som har funnits en lång tid. En del använder en korsett av praktiska skäl medan andra använder en korsett mer av estetiska skäl. Dessutom räknas inte korsetten enbart som ett underklädesplagg numera utan det går även att använda en korsett som en topp i kombination till byxor eller en kjol.

Olika typer av korsett

Många som aldrig använt en korsett är kanske inte medvetna om att det faktiskt finns många olika typer av korsetter. De är anpassade efter olika kroppsformer och behov. Här är några av de allra vanligaste typerna:

 • Överbyst korsetter:
  Detta är den vanligaste typen av korsetter. En överbyst korsett börjar precis under armhålorna, det vill säga över brösten, och går vanligtvis ända ner till midjan eller längre. De korsetter som går ända ner över höfterna var vanligare förr i tiden och räknas idag till retrokorsetter. En överbyst korsett kan man hitta både med och utan axelband och finns i många olika stilar och designer.
 • Underbyst korsett:
  En underbyst börjar som namnet avslöjar under bysten, och går ner till midjan. Den här typen av korsett är vanligare att använda som ett vanligt klädesplagg istället för som underkläder, och brukar då kombineras med till exempel en skjorta eller blus som täcker brösten. Den primära funktionen med en underbyst korsett är att markera midjan.
 • Bustier:
  Bustierna faller ofta under kategorin korsett men påminner mer om än bh eller topp än en korsett. Den saknar också snörning som de flesta korsetter har. En bustier är gjord av ett stretchigt material och kan beskrivas som en lite bredare bh som går ner en bit över magen.
 • Korselett:
  Detta är en mjukare form av en korsett och saknar både snörning och skenor. Den är ännu äldre än korsetten, och liknar mer än underklänning som ger stöd åt kroppen snarare än en korsett. En korselett brukar i regel täcka hela rumpan och har för det mesta strumpebandshållare där man kan fästa sina nylonstrumpor.

Korsetten formar kroppen

Set ursprungliga syftet med korsetten var att forma kroppen. Både tillfälligt under tiden som man bar själva korsetten, men också mer permanent. De mycket tighta korsetterna som användes förr i tiden för detta ändamål hade skenor av stål och snärjdes otroligt hårt runt kvinnornas kroppar. Med tiden gjorde trycket att revbenen trycktes samman och att midjan på så sätt blev smalare.

Parfymens historia

Parfym väcker känslor, minnen och begär. Dem flesta har en koppling till en särskild parfym och människor har alltid haft en fascination för goda dofter och parfymer. Många tror att parfym och användandet av parfymer är en relativt ny företeelse, men faktum är att människan har brukat olika former av parfym i flera tusen år. Denna artikel kommer att kort berätta om parfymens historia.

Från dem egyptiska faraonerna till Paris fina adresser

Historiker och arkeologer har hittat doftfynd i det gamla Egypten som kan härledas ända bak till ca 4000 år f. Kr. i form av kåda från olivträd som man antar användes till att smörja in på huden så att då tidens aristokrati av både män och kvinnor luktade gott. Dock använde man inte bara kådan till att smörja in sig utan ven som en form av rökelser för att få rum att lukta väl. Då glastillverkningen uppkom i området kring Egypten och Mesopotamien så antar forskarna att man bevarade dåtidens parfym i behållare gjorda av glas. Redan då fanns det så kallade blandare av dofter och parfymera som på order av olika faraoner fick ta fram olika recept och blandningar på parfymer så faraonerna senare kunde använda. Man ska komma ihåg att det var endast utvalda som hade tillgång till parfymer då.

Även smink och andra hudvårdsprodukter fanns tillgängligt och dem rika i Egypten var väldigt fåfänga. Detta finns väldigt starka bevis för detta då man har hittar några lerplattor med så kallade parfymrecept, d.v.s. vilka oljor och örter man blandade. Den kanske mest känna riktiga parfymen från den forna Egypten är den så kallade Kyphi, som egentligen betyder ”Välkommen till gudarna” vilket syftar till den gudomliga goda lukten. Parfymen var en blandning av olika örter och bär och var omåttligt populär även utanför Egyptens gränser. I takt med att samhällena utvecklades och i och med att fler transportmedel kom till så spred sig parfymen till romarna och till det antika Grekland.

I Grekland men också i Rom sågs parfym som något gudomligt och det var få som hade tillgång till den dyrbara varan. Många författare och filosofer skrev om olika parfymer i sina texter som senare har hittats av arkeologer vilket visar vilken viktigt vara parfym en gång var. Parfymen spreds sig över hela Europa och användes av kungligheter och andra aristokrater. I Italien blir parfym en konst och man börjar även använda alkohol i parfymen men vilket senare ska bli standard på alla parfymer. Ordet parfym kommer förmodligen från det italienska ordet perfumo som är en variant av det latinska fumus som betyder rök. Under medeltiden blev parfym ganska vanligt och nu började människor att använda parfym på lite märkliga ställen. Både kvinnor och män som luktade illa av olika anledningar smörjde in det område med parfym för att ta bort stanken. Under 1600–1700-tal införs stora parfymtillverkare och populariteten växer. Under 1900-talet och fram till idag blomstrar parfymbranschen och det finns säkerligen en parfym för var mans smak. Parfym är och var något av en elegant detalj i vardagen och även om parfymen idag är tillgänglig för dem flesta så ses ändå parfym som något fint och lyxigt.

Köpa skidor online

Att ge sig ut på marknaden för att köpa skidor online kan vara både roligt och stressfyllt. Att trängas och armbåga sig fram i butiker är inte för alla och på nätet finns en drös med sajter och leverantörer som alla menar är de bästa alternativen. Surfa in till oss på Ridebrain istället. Här finns alla de största och marknadsledande märkena inom skidutrustning och snowboardåkning. Ridebrain erbjuder ett stort och utbrett sortiment till alla åldrar. Dam, herr och barn. För att underlätta i din sökning och jakt efter bäst skidor online, finns det flera olika kategorier i rullistan där du kan skala ner dina sökningar. Här kan du filtrera priset, märket, färgen eller användningsområdet som är viktigast för dig i din sökning.

När du väljer skidor på nätet så är det olika aspekter som är bra att ta hänsyn till. Är du nybörjare, proffs eller någonstans mitt emellan. Så innan du bestämmer dig för ett par sskidor, kolla runt och bilda dig en uppfattning om vilken nivå som är bäst lämpad för dig. Det är en ganska dyr investering och då vill du hitta ett par skidor som du trivs med och kan ha ett tag. Att handla skidor online är allt vanligare och med snabb frakt går det att åka samma vecka om man har tur.

Skidtillbehör och resguider

En köporder lägger du med några snabba klick på Ridebrains hemsida när du hittat den eller de produkter som du vill köpa. Betalning kan du göra direkt genom något av dina betalkort. Eller så loggar du in på din internetbank genom ditt mobila bank-id. Företaget har dessutom betalning via Klarna för näthandel. Dina beställda varor levereras sedan hem till brevlåda, eller om det är för stort vilket skidor oftast är, till närmsta uthämtningsställe.

Utöver skidor och snowboards finns även alla tänkbara tillbehör såsom kläder och annan utrustning. Goggles, hjälmar, stavar, jackor, handskar, mössor, ryggsäckar med mera. De har även olika reseguider på webbplatsen där åkare har varit och besökt några av de bästa platserna i världen för skidåkning. Så om du är sugen på att ge dig ner till Alperna men inte riktigt har koll, kika in denna reseguide så hittar du garanterat en ort och ett land som passar dig.

Tre tips för bättre sömn

Svårt att sova? Då är du inte ensam. Sömnproblem finns inom alla åldrar men brukar öka med åldern. Det finns en rad vägar till bättre sömn. Enda sättet att avgöra om de fungerar är att testa.

Våga ändra rutiner och ha tålamod

Vårdguiden, 1177, presenterar ett par allmänna punkter som hjälp till personer för att kunna somna lättare – utan att ta medicin för detta. Det handlar till stor om att kartlägga sina vanor, våga förändra dem och ha tålamod för att se om ändringar kan ge någon skillnad. På hemsidan finns ”sömnskolan” som underlättar denna kartläggning och därmed även kan tipsa om vad som kan göras för att bättre sömn ska uppstå. Sömnskolans första steg är exempelvis att föra sömndagbok för att tydliggöra vilka dagar/kvällar som det är extra svårt att somna – och om det finns några samband.

Skön sömn med Zomnas madrasser

Precis som att det är viktigt med skönt täcke och en passande kudde så är rätt madrass avgörande. Det är däremot något som många inte tänker på utan testar en rad olika knep samtidigt som man försöker sova på en dålig madrass. Det finns flera producenter av mer exklusiva madrasser. Ett av dessa företag är Zomna som erbjuder ”individuellt formgjuten madrass”. Kan de utlova skön sömn med Zomnas madrasser? Nej, inget företag kan lova att alla kunder kommer älska deras produkter. Däremot har företaget en 30 dagars nöjd-kund-garanti som innebär att alla som köper en madrass från företaget kan lämna tillbaka den inom 30 dagar och få pengarna tillbaka.

Hälsokost

Det finns ett flertal hälsokostprodukter som anses hjälpa personer att slappna av och somna lättare. Exempelvis brukar magnesium nämnas i detta sammanhang men även andra mineraler och kosttillskott. Det är däremot viktigt att se skillnaden mellan mediciner och kosttillskott. Mediciner får enbart kallas detta och säljas via apotek efter extremt hårda kontroller. Kosttillskott har inte samma krav på bevis på effekt. Det blir därmed samma krav som vilket livsmedel som helst. Det kan även vara värt att göra en hälsokontroll för att se om vissa värden ligger onormalt hög/lågt och om detta kan ligga bakom sömnrubbningarna. Får du skön sömn med Zomnas madrasser, via ändrade rutiner i vardagen eller hälsokost? Testa och se om det ger skillnad.

Därför är skyltbelysning med LED att föredra

Vanliga glödlampor byts i allt större utsträckning ut mot de nya och bättre LED-lamporna. Detta gäller även när det kommer till belysning på nummerplåtar. Anledningen till detta är att skyltbelysning med LED har flera fördelar framför traditionell belysning i form av glödlampor.

Tyvärr tycks långt ifrån alla fordonstillverkare ha insett detta, vilket gör att de sällan kommer som standard ens på nytillverkade bilar. Som tur är kan du byta ut belysningen i efterhand. Nedan berättar vi varför du bör göra just detta.

Skyltbelysning med LED överlägsen traditionell belysning

Glödlampan hade länge en ohotad position på ljusmarknaden. Idag är dock detta inte längre fallet och glödlamporna börjar allt oftare få en enkelbiljett till soptippen. Dess efterträdare är den moderna LED-lampan, en lampa som på många sätt är en uppgradering jämfört med sin föregångare. Men varför ska du då välja skyltbelysning med LED före sådan med glödlampor?

Glödlampan är en förlegad typ av lampa som inte är alls lika energi- och kostnadseffektiv som LED-lampan. Det finns förvisso vissa kvalitetsskillnader mellan olika slags LED-lampor, men faktum är att även de billigare varianterna har ett betydligt längre livsspann än glödlampan. Skyltbelysning med LED av högre kvalitet kan fungera i upp till fem år utan att lamporna behöver ersättas.

För att sammanfatta det hela är dessa två av de främsta fördelarna med LED-lampor framför glödlampor:

 • längre livsspann
 • lägre energiförbrukning.

Ett sätt att förhöja bilens utseende

Är du efter att pimpa din bils utseende såhär i början på året? Om du vill att din bil sticker ut i mängden är onekligen en skyltbelysning med LED en enkel och prisvärd uppgradering som kan åstadkomma just denna effekt. Denna förändring kan även göra stor skillnad i övrigt i det långa loppet. Den förhöjer inte bara din bils utseende utan har även ytterligare fördelar såsom lägre en energiförbrukning och ett längre livsspann innan du tvingas byta ut lamporna.

Det stora urvalet av skyltbelysningar tenderar dock att förvirra många förstagångsköpare. Men faktum är att du i princip inte kan satsa på fel häst – det har mindre betydelse vilken produkt du väljer, den kommer fortfarande att vara överlägsen sin föregångare.

Välj rätt markis till din bostad

Markiser ger ett bra skydd mot både ljus och värme och dessutom kan dom ge huset ett riktigt lyft. Men hur vet man vilken markis man ska välja, och var hittar man dom? Här följer några tips för sig som vill ha ett bra skydd mot solen och hettan som den genererar, vi rekommenderar även ett besök till markisstockholm.nu för att hitta fler.

Fönstermarkis

Den klassiska fönstermarkisen syns på många hus. Den monteras ovanför fönstret och skyddar bra både mot sol och värme när den fälls ner. Det finns mängder av olika modeller att välja mellan, både vad gäller utseende och funktioner. Man kan exempelvis välja en med motor eller en man sköter manuellt, antingen med en pinne eller ett enkelt snöre.

Dom flesta markiser anpassade för fönster fyller samma funktion men finesserna kan alltså skilja sig.

Balkongmarkis

Balkongmarkisen sätts både upp för att skydda mot sol och värme samt ibland för att minska insynen. Utöver det kan markisen skydda mot fukt vilket gör att man kan sitta ute oavsett om det är sämre väder.

Terrass-, och altanmarkis

Att ha en markis över sin terrass eller altan ger ett bra skydd mot alla tänkbara yttre påfrestningar. En klassisk terrassmarkis är av modell större och fungerar mer eller mindre som ett helt tak. Den skyddar alltså även mor regn, vilket gör att man kan nyttja sin uteplats även dom dagar när solen inte skiner.

Beställ skräddarsytt för bästa resultat

Även om markiser finns att köpa i många tänkbara modeller och storlekar kan det vara klokt att specialbeställa en som passar just där du vill ha den. Du får då en skräddarsydd markis som fyller dina behov både vad gäller funktion, mått och utseende.

Vare sig du är på jakt efter en markis att sätta på en balkong i Stockholm eller om du vill ha en att sätta över terrassen i sommarstugan blir resultatet alltid bättre med en anpassad modell.

Montering

Det är viktigt att markiser monteras på ett korrekt sätt. Det är en av orsakerna till att det finns utbildningar (främst i Stockholm) till markismarkör. Har du inte rätt kompetens bör hjälpen köpas in. De flesta återförsäljare säljer paketlösningar där man kan be en montör komma hem för att mäta och inspektera platsen där markisen ska sitta. Därmed kan de komma med råd och därefter ge en tydlig offert på arbetet.

(Vill du utbilda dig? – Det finns även utbildningar i andra städer än Stockholm)

Rakhyvlar för varje hudtyp

Rakhyvlar är viktigt för att optimera din rakupplevelse. En klassisk rakhyvel ger en nära och skonsam rakning där du har full kontroll över rakningen.

När det gäller rakning så är skonsamhet och närhet nyckelord. Många föredrar att raka sig med rakhyvlar. Med rakhyvlar är det enklare att ha kontroll över rakningen och minska irritation på huden. Klassiska rakhyvlar håller länge så länge du byter ut rakbladen med jämna mellanrum. Rakhyvlar finns i många olika utföranden och material. Det är enkelt att hitta rakhyvlar som passar dina preferenser och din stil. Klassiska rakhyvlar med tidlös design är mycket populära. Några populära märken på rakhyvlar är Fusion eller Mach3. Det är klassiska rakhyvlar eller så kallade säkerhetshyvlar eller säkerhetsrakhyvlar, på engelska ”safety razor”.

Klassiska rakhyvlar

Rakhyvlar av den klassiska modellen har funnits i över 100 år. Med klassiska rakhyvlar så får du en nära rakning som du har full kontroll över. Istället för att ha en ful engångshyvel som ligger och skräpar på badrumshyllan så får du en snygg designad hyvel som istället blir som en inredningsdetalj i ditt badrum. Komplettera gärna din snygga rakhyvel med en borste och ett snyggt rakställ. Du byter enkelt ut rakbladen i dina klassiska rakhyvlar. Genom att skruva på handtaget så öppnar sig huvudet och du kan sätta dit ett nytt rakblad. Det är enkelt och smidigt att byta ut rakbladen i dina rakhyvlar. Du vet att det är dags att byta rakblad när bladet börjar blir slött eller trubbigt.

Så optimerar du din rakupplevelse

När du rakar dig så ska du låta hyvelns tyngd göra jobbet. Rakhyveln ska luta lätt mot ansiktet och du ska raka med små korta drag. Raka dig alltid i skäggstrånas riktning. Skölj mellan dragen och raka alltid med rent blad. Vänd på rakhyveln varje gång du drar ett drag. Du kommer inte ångra dig om du köper rakhyvlar av hög kvalité eftersom det kommer att ge dig en mycket bättre rakupplevelse. Det är en investering när själva hyveln och borsten köps in, men sedan minskar kostnaderna eftersom det enda du behöver är nya rakblad.

Tips för att ta hand om dina Nike skor

Tips för att ta hand om dina Nike skor

Många anser att Nike´s skor både är snygga och håller en hög kvalitet. Samtidigt kommer gott underhåll förlänga deras livslängd markant, givetvis. I den här texten hittar du korta tips som hjälper dig att ta hand om dina skor från Nike. Givetvis fungerar det på skor från andra varumärken också.

Använd våtservetter

Genom att ha med dig ett par våtservetter i väskan kan du rengöra dina Nike skor i läder på språng. Kanske ännu mer effektivt är det om skorna är vita. Våtservetter är inte särskilt dyra – men väl effektiva och behändiga att ha med sig ut. I princip fungerar de lika bra som en trasa med tvål och vatten. Om du väl ser en fläck eller smuts är det dessutom bra att kunna torka bort det snabbt, så att det inte hinner absorberas.

Använd ett suddgummi

För fläckar och smuts på yttersidan är suddgummin förvånansvärt effektiva. Det är ungefär lika enkelt som att sudda ut blyerts från ett papper. Givetvis är det inte avsett för tyngre smuts, utan se till att ta bort det värsta först. Sedan, för missfärgningarna, kan du pröva att använda ett suddgummi.

Släng inte kartongen som kommer med skorna

När du köper nya Nike skor kommer de nästan alltid med en bit kartong i. Syftet med det är att skorna ska hålla sin design och form bättre, efter att de har stått på hyllor och i skolådor under en längre period.

Ifall du vill att formen skall bibehållas även efter ditt köp, bör du inte kasta bort kartongen. Använd den istället när du inte ska använda skorna på ett tag. Lämpligt är kanske att lägga i kartongen när du byter ut dem mot vinterkängorna. Är du väldigt mån om formen kan du stoppa in dem varje kväll, och lämna dem så över natten.

Effektivt med nagellacksborttagning

Med nagellacksborttagning kan du få bort fläckar som vatten, tvål, våtservetter eller – i vissa fall – inte ens suddgummin kan rå på. Ser du en fläck på skon – använd då nagellacksborttagaren på samma vis som du skulle göra om du hade fått nagellack på fingret. Du kan också testa att lägga det på en trasa eller servett och gnugga bort fläcken.

Lycka till med att hålla dina skor rena och fina!