Rakhyvlar för varje hudtyp

Rakhyvlar är viktigt för att optimera din rakupplevelse. En klassisk rakhyvel ger en nära och skonsam rakning där du har full kontroll över rakningen.

När det gäller rakning så är skonsamhet och närhet nyckelord. Många föredrar att raka sig med rakhyvlar. Med rakhyvlar är det enklare att ha kontroll över rakningen och minska irritation på huden. Klassiska rakhyvlar håller länge så länge du byter ut rakbladen med jämna mellanrum. Rakhyvlar finns i många olika utföranden och material. Det är enkelt att hitta rakhyvlar som passar dina preferenser och din stil. Klassiska rakhyvlar med tidlös design är mycket populära. Några populära märken på rakhyvlar är Fusion eller Mach3. Det är klassiska rakhyvlar eller så kallade säkerhetshyvlar eller säkerhetsrakhyvlar, på engelska ”safety razor”.

Klassiska rakhyvlar

Rakhyvlar av den klassiska modellen har funnits i över 100 år. Med klassiska rakhyvlar så får du en nära rakning som du har full kontroll över. Istället för att ha en ful engångshyvel som ligger och skräpar på badrumshyllan så får du en snygg designad hyvel som istället blir som en inredningsdetalj i ditt badrum. Komplettera gärna din snygga rakhyvel med en borste och ett snyggt rakställ. Du byter enkelt ut rakbladen i dina klassiska rakhyvlar. Genom att skruva på handtaget så öppnar sig huvudet och du kan sätta dit ett nytt rakblad. Det är enkelt och smidigt att byta ut rakbladen i dina rakhyvlar. Du vet att det är dags att byta rakblad när bladet börjar blir slött eller trubbigt.

Så optimerar du din rakupplevelse

När du rakar dig så ska du låta hyvelns tyngd göra jobbet. Rakhyveln ska luta lätt mot ansiktet och du ska raka med små korta drag. Raka dig alltid i skäggstrånas riktning. Skölj mellan dragen och raka alltid med rent blad. Vänd på rakhyveln varje gång du drar ett drag. Du kommer inte ångra dig om du köper rakhyvlar av hög kvalité eftersom det kommer att ge dig en mycket bättre rakupplevelse. Det är en investering när själva hyveln och borsten köps in, men sedan minskar kostnaderna eftersom det enda du behöver är nya rakblad.

Tips för att ta hand om dina Nike skor

Tips för att ta hand om dina Nike skor

Många anser att Nike´s skor både är snygga och håller en hög kvalitet. Samtidigt kommer gott underhåll förlänga deras livslängd markant, givetvis. I den här texten hittar du korta tips som hjälper dig att ta hand om dina skor från Nike. Givetvis fungerar det på skor från andra varumärken också.

Använd våtservetter

Genom att ha med dig ett par våtservetter i väskan kan du rengöra dina Nike skor i läder på språng. Kanske ännu mer effektivt är det om skorna är vita. Våtservetter är inte särskilt dyra – men väl effektiva och behändiga att ha med sig ut. I princip fungerar de lika bra som en trasa med tvål och vatten. Om du väl ser en fläck eller smuts är det dessutom bra att kunna torka bort det snabbt, så att det inte hinner absorberas.

Använd ett suddgummi

För fläckar och smuts på yttersidan är suddgummin förvånansvärt effektiva. Det är ungefär lika enkelt som att sudda ut blyerts från ett papper. Givetvis är det inte avsett för tyngre smuts, utan se till att ta bort det värsta först. Sedan, för missfärgningarna, kan du pröva att använda ett suddgummi.

Släng inte kartongen som kommer med skorna

När du köper nya Nike skor kommer de nästan alltid med en bit kartong i. Syftet med det är att skorna ska hålla sin design och form bättre, efter att de har stått på hyllor och i skolådor under en längre period.

Ifall du vill att formen skall bibehållas även efter ditt köp, bör du inte kasta bort kartongen. Använd den istället när du inte ska använda skorna på ett tag. Lämpligt är kanske att lägga i kartongen när du byter ut dem mot vinterkängorna. Är du väldigt mån om formen kan du stoppa in dem varje kväll, och lämna dem så över natten.

Effektivt med nagellacksborttagning

Med nagellacksborttagning kan du få bort fläckar som vatten, tvål, våtservetter eller – i vissa fall – inte ens suddgummin kan rå på. Ser du en fläck på skon – använd då nagellacksborttagaren på samma vis som du skulle göra om du hade fått nagellack på fingret. Du kan också testa att lägga det på en trasa eller servett och gnugga bort fläcken.

Lycka till med att hålla dina skor rena och fina!

 

Gör underarbetet rätt – Spacklingen

Gör underarbetet rätt – Spacklingen

Oavsett vilken renovering som ska ske väger underarbetet mycket tungt. Den som slarvar här kommer antagligen får ett dåligt slutresultat. När det kommer till målning och tapetsering av väggar är det framförallt spacklingen och efterföljande slipning man behöver vara noga med, det kan därför vara värt att anlita en professionell via www.målarenstockholm.se om du är osäker.

  • Rengör ytan under

Rengör alltid väggen innan spackling sker. Det kan ske genom att lösa tapetbitar tas bort, målartvätt används och att limrester tas bort. Just lim bör man vara extra uppmärksam på eftersom spackel inte fäster speciellt bra på limrester.

  • Välj rätt spackel

Snabbtorkande spackel eller inte? Spackel för speciella underlag? Det finns ett mycket stort utbud av olika spackel som kan användas vid bredspackling av en vägg. Alla har sina egenskaper och är du minsta osäker på vad som ska väljas är det bästa att fråga en hantverkare eller återförsäljare. Ett alternativ är att välja plastiskt trä vilket används på de ytor som inte är tänkta att övermålas.

  • Ha flera spackelredskap

Bredspackling sker med en bred spackel som därmed applicerar spacklet över en större yta på en gång. Därmed blir det även betydligt jämnare än om en mindre spackel används. Men ha alltid tillgång till flera redskap för att det ska bli ett så enkelt arbete som möjligt. En klassisk mindre stålspackel kan användas för att ta upp spacklet, några breda kan användas för att applicera det och de riktigt små används för detaljerna.

  • Skilj på de olika spackelarbetena

Först ska ispackling ske. Det är när man spacklar igen små hål, sprickor och håligheter. Därefter sker påspackling vilket är när ytan skapas jämn. Sedan kommer bredspackling. Detta är däremot bara nödvändigt om det fortfarande inte är jämnt på väggen.

Bredspackling behöver främst när man efterfrågar en mycket slät yta och där kraven är extra höga. Ska du exempelvis sätta upp en exklusiv tapet kan väldigt små förhöjningar synas igenom. Genom bredspackling läggs spackel på hela ytan vilket därmed gör det enklare att släta ut den.

  • Slipa, slipa och slipa

Ingen spackling sker utan att slipning därefter behöver ske. Detta oavsett om det ispackling eller bredspackling. Använd ett passande slippapper som gärna monteras på en kloss. Därmed riskerar man inte att slipa för mycket på en mindre punkt. Använd först grövre sandpapper varpå du sedan kan minska til mindre grova.

Att välja rätt foto

Välj ett fotografi som har fångat det unika, roliga eller kanske pinsamma hos studenten när du ska tillverka en studentskylt. Det hjälper till att göra studenten till en minnesvärd upplevelse.

Alla vi som redan har tagit studenten minns ofta en del plakat eller studentskyltar som roliga, fina eller till och med lite pinsamma. Oftast så brukar det vara fotografier tagna i barndomen och som ofta har uttryck som går att ta fasta på hos den numera unga vuxna studenten. Att se en skylt som visar ett barn med en rolig grimas och busig blick går att kännas igen i den nu äldre personen som kanske är känd för att vara lite flamsig eller busig. Att välja ett fotografi som speglar ett typiskt uttryck eller karaktärsdrag är därför att föredra för det blir minnesvärt av alla som har en koppling till just den personen. Att ta studenten är förknippat med en massa känslor och därför kan det vara befriande att till exempel skratta eller fälla en sentimental tår. Med ett bra fotografi till studentskylten kan man hjälpa till att förstärka eller framkalla känslor som blir minnesvärda för alla inblandade. Så ta dig tid att välja ut ett fotografi som fångar personens speciella karaktärsdrag, det kanske är en speciell blick, situation eller ett typiskt plagg som fångar det särskilt speciella hos den personen.

Tekniska krav på studentbilden

I stort sett vilken typ av bild som helst går att framkalla till studentskylten. Så oroa dig inte om du har gamla negativ eller enstaka redan inramade fotografier, det mesta går att ordna med hjälp av till exempel inscanning eller en modern högupplöst kamera. Med andra ord så behöver man inte ha en massa extra kopior av gamla fotografier. Eftersom skapandet av en layout till en studentskylt sker i en digital miljö så är egentligen möjligheterna oändliga när det handlar om att skapa en digital upplaga av fotografiet. Visste du att man kan till exempel göra en digital upplaga av en gammal videofilm, spela upp den och sätta på paus när personen gör något som är unikt och sedan göra en digital stillbild med hjälp av exempelvis en dator?

Digitala filer underlättar när du ska välja rätt bild till din studentskylt.

Snygga posters online

Vill du skapa ett mer kreativt och inbjudande hem? Det finns många saker du kan göra för att inreda hemma. Några enkla saker som brukar göra hemmet mysigare är växter, belysning, textilier och konst. Du behöver inte lägga tusentals kronor på originaltavlor. Varför inte köpa snygga posters online istället? Idag finns det många hemsidor där du kan shoppa alla tänkbara motiv och dessutom välja bland posters i olika storlekar. Kanske vill du ha en hel fotovägg? Eller endast en poster som får tala för sig själv? När du ramar in en poster blir den som en tavla och passar minst lika bra i tonåringens rum som i hemmets matsal eller finrum. Kanske vill matcha postern med andra färger i rummet? Plocka upp accentfärger från textilier i soffan eller från något annat.

Med motiv på städer, naturområden eller kanske mode blir du inspirerad varje dag. Du kan även hitta många posters med peppande citat, något som kanske kan passa i sovrummet. Varje dag du vaknar kan du titta på ett fint citat och känna dig gladare. I köket finns det andra typer av posters som kan vara mer passande. Exempelvis bilder på frukter eller grönsaker. Kolla in hos företag som Beautywall för att få en uppfattning om hur stort utbudet av motiv är.

Barnrum, kök eller vardagsrum?

Det finns tusentals posters online att hitta till bra priser. Oftast kategoriseras motiven så att du snabbare ska kunna hitta det du söker. Det kan bland annat vara kategorier som akvarell, barn, djur eller fotografier. Du kan även hitta många kända foton, exempelvis på Marilyn Monroe eller Elvis Presley. För dig som vill piffa upp barnrummet kanske en gullig poster med motiv av savannens djur kan vara roligt. Det finns både vackra foton och akvarellmålningar att hitta. Rama sedan in postern i en snygg ram. Om du vill sätta upp en fotovägg med flera tavlor kan det vara lika snyggt att matcha samtliga ramar men också att bryta av och mixa färger och mönster som du själv vill.

Hos många sidor där du kan köpa snygga posters online kan du ofta testa dig fram med mallar. Detta är praktiskt om du vill skapa en fotovägg och vill kunna se vilka motiv som passar tillsammans.

Mopeddelar online för intresserade

Gillar du att mecka med mopeden? Då kommer du förmodligen behöva köpa in nya mopeddelar online så småningom. Att kunna handla reservdelar på nätet är otroligt smidigt då du enkelt kan hitta det du söker, oavsett vilket varumärke din moped är. Det finns många sidor på nätet där du kan beställa reservdelar till mopeden. En framgångsrik butik är https://www.trimbutiken.se. Här kan du snabbt och lätt hitta det du söker eftersom man delat in delarna i varumärkeskategorier. Letar du efter reservdelar till din Kawasaki hittar du allt under den fliken.

Förutom att du kan hitta mängder av mopeddelar online finns även ett stort utbud av cykeldelar. Du kan beställa hem allt från krysskilar till dammskydd, bromssatser och baklampor. Många företag som säljer mopeddelar online erbjuder även service och underhåll av ditt fordon. De som inte har egen verkstad har ofta kontakter eller samarbetar med närliggande verkstäder. Du kan garanterat hitta en verkstad nära där du bor genom att söka på mopeddelar och din stad på Google.

Trimma din moped

För dig som vill trimma mopeden finns också en rad olika aktörer som riktar in sig på just mopedtrimning. Oavsett om du kör en Puch, Honda, Yamaha eller Suzuki finns det alltid gott om hemsidor som erbjuder mopeddelar för såväl reparationer som för trimning. Om du är osäker på vilka delar du behöver för ditt fordon finns det företag som säljer trimdelar för såväl scootrar och crossmopeder.

Om du är osäker på hur du ska trimma mopeden kan du hitta många verkstäder som hjälper dig med det. Innan du trimmar din moped bör du fundera över konsekvenserna. För det är trots allt olagligt att köra en EU-moped snabbare än 45 km/h. Om du däremot har en crossmoped och vill köra runt på en bana kan du naturligtvis ha mer nytta av att trimma. Du kan hitta många bra guider på hur du ska gå till väga. Kolla in på nätet redan idag för att hitta lämpliga mopeddelar online för just den moped du kör. Att vända sig till en auktoriserad försäljare av exempelvis reservdelar för Suzuki underlättar om det är det varumärket du letar efter.

Exklusiva skinnkläder

Skinnkläder har varit trendigt inom modevärlden i flera årtionden och inte undra på. Skinn är ett hållbart material som dessutom åldras fint. Det tillverkas skinnkläder för olika ändamål. Bland annat kan du hitta tåliga motorcykelplagg i skinn. Idag kan du även klä dig i skinnkläder tillverkade av PU-material. Detta material är otroligt verklighetstroget och ser oerhört äkta ut. Oftast brukar den här typen av plagg vara betydligt billigare än äkta skinn. Ett tips om du vill shoppa men ändå inte göra av med för mycket pengar.

Följ trenderna – Skinnkläder

Idag är det smidigt att shoppa på nätet. Nästintill alla större klädbutiker har en onlineshop där du enkelt och bekvämt kan handla det du behöver. Några nyckelplagg som du verkligen bör investera i när det kommer till skinnkläder är bland annat ett par läderbyxor. Snygga skinnbyxor kan du matcha till i stort sett vad som helst. Till en festligare topp och ett par klackar är du redo för festen. Tona ner byxorna genom att matcha din outfit med en rockig t-shirt, ett par vita sneakers och dina favoritaccessoarer. Även om skinnkläder är förhållandevis dyra finns det än anledning. Som naturmaterial är skinn oerhört hållbart och tåligt. Det finns dessutom olika typer av skinn, exempelvis robustare sorter som lämpar sig bättre för bland annat motorcykling. Du kan även hitta mängder av snygga skinnkläder i len mocka. Mocka är ett material som också blivit otroligt trendigt under de senaste åren. En kortare A-linjeformad kjol i mocka tillsammans med en vit skjorta och lårhöga stövlar och du är klädd för både arbetet, plugget och after work!

Ett tips är att gå in hos ett par olika klädkedjor på nätet, till exempel Nelly eller Missguided. Här kan du kolla in mängder av snygga skinnkläder till olika prisklasser. För att få mer inspiration om hur du kan matcha skinnbyxor och andra plagg är genom att kolla in olika bloggare och fashionistor på Instagram. Dessa influencers brukar ha bra koll på det nuvarande läget inom modevärlden. För dig som värdesätter kvalitet och hållbarhet snarare än snabba köp, är skinnkläder ett bra val. Trots ett högre pris investerar du ett plagg som kommer hålla väldigt länge.

Hudvårdsprodukter med hållbara råvaror

Vill du undvika att smörja in huden med mängder av giftiga kemikalier? Varför inte testa att göra din alldeles egen ekologiska hudvård? Det kanske verkar knepigt men det är faktiskt relativt enkelt. Hos företag som exempelvis Organic Makers kan du shoppa allt du behöver för att tillverka din egen hudvård, som till exempel ansiktskrämer, håroljor och mycket mer. De har en enorm receptbank som är lätta att följa. Det finns flera olika sorters produkter inom ekologisk hudvård som du enkelt kan göra själv. I regel pratar man tre typer; oljebaserade, vattenbaserade samt torra produkter. För att förklara det enkelt finns det därtill tre recepttyper; enkel, medium och svår.

Oljebaserad ekologisk hudvård kan du göra själv, dessa produkter innehåller alltså oljor och/eller fetter som saknar vattenlösliga komponenter. Fördelen med de här produkterna är att du inte behöver konservera dem mot mögelangrepp. Om du däremot tillverkar vattenlösliga produkter innehåller dessa ofta även oljor. Eftersom vatten och olja inte vill blanda sig med varandra behöver man då använda ett särskilt emulgeringsmedel.

Exempel på produkter

Innan du kan bestämma dig för om du vill börja tillverka vattenlösliga eller oljebaserade produkter kanske det är bra att veta vilka produkter som ingår vart. Några exempel på produkter som är baserade på olja är diverse ansiktsoljor, rengöringsoljor, håroljor och kroppsskrubb. När det kommer till vattenbaserade produkter har vi istället ansiktsvatten, schampo, deodoranter i flytande form och fuktgeler.

När du väl ska sätta igång och göra egen ekologisk hudvård kan du behöva köpa in lite olika saker för själva tillverkningen. Du behöver bland annat laboratorieglas, spatlar och precisionsvåg. Hos Organic Makers kan du enkelt se exakt vad som behövs och även beställa produkterna hos dem. Förutom att du kan tillverka din egen hudvård finns det även gott om lättlästa recept för egen tillverkning av smink.

Hälsofördelar

Egentligen är det konstigt att vi dagligen smörjer in vår hud med sådant vi aldrig skulle drömma om att äta. Huden är ju kroppens största organ och det vi applicerar på huden kommer ändå in i vår kropp. När du tillverkar din egen ekologisk hudvård kan du känna dig trygg med att ingredienserna är naturliga och hälsosamma för dig och din hud.

Vet mer om kollektorslangar

Vet mer om kollektorslangar

En kollektorslang kan beskrivas som en slinga, som utgörs av flera slangar, vilka leder energi och värme mellan brunn och hus. Det är åtminstone så som www.bergvarmestockholm.com beskriver det. Det är med hjälp av en kollektorslang som gör att bergvärmepumpen kan förse huset med den energin som skapas under mark.

De är tillverkade i polyetenplast och kommer i varierande dimensioner. Vanligt är att de har en diameter om 32/40 millimeter, men andra storlekar förekommer. En slang som säljs från en butik i Stockholmsområdet kallas för ”markkollektor 40 x 2,4” och kommer i längder mellan 100 och 600 meter.

Fördelar med liggande kollektorslangar

Liggande kollektorslangar kommer med en rad olika fördelar. Till exempel:

  • De är enkla att installera
  • Investeringskostnaderna är relativt låga.
  • Värmefaktorn, på årsbasis, är god.
  • Passar mycket bra för flerfamiljshus, mindre hus samt industrifastigheter i mindre storlek.

Det är framförallt helhetslösningen, bergvärme, som kommer med stora fördelar. För den som byter från ett dyrt värmesystem, säg direktverkande el till exempel, kommer göra stora besparingar på ganska kort tid. På längre sikt blir det åtskilliga tusenlappar som sparas.

Att köpa dem online

Slangarna går att köpa på nätet. Fördelen, som med all annan handel på nätet, är att det är enkelt att jämföra priser. Det räcker med ett par enkla sökningar för att hitta butiker som säljer dessa slangar.

Samtidigt gäller det att veta exakt vad man behöver. Vilken typ av kollektorslang det ska vara, och hur lång den ska vara. När man köper i butik kan man oftast känna sig trygg med att man kan prata med någon som har god kunskap kring produkterna. En del nätbutiker erbjuder visserligen en chattruta där support sitter och svarar snabbt på frågorna. Dock är det långtifrån alla som erbjuder det. Support sker ofta snabbt på kontorstider, men inte alltid under kväller och helger.

Är bergvärme för dig?

Kollektorslangar brukar fungera även med markvärme, sjövärme och jordvärme. Bergvärme är en effektiv lösning – men den är inte det optimala för alla. Borrningen är det som är den största kostnaden. I en del fall krävs så mycket borrning att det knappt blir lönsamt att skaffa bergvärme. Markvärme, sjövärme och jordvärme är även det goda alternativ för den som vill ha en miljövänligare uppvärmning i huset.

Lycka till!

Korten som berättar om framtiden

Korten som berättar om framtiden
Att berätta om framtiden genom tarotkort är ett mycket populärt sätt att syssla med spådom i västvärlden. De vackra och mystiska tarotkorten har väglett många personer längs med livets slingriga vägar. En vägvisare av detta slag kan ge hopp och tro på en ljusare framtid eller hjälpa en vid viktiga val i livet där man med egna argument inte kommer vidare. Om du är intresserad av ämnet finns mycket information på nätet, bland annat på tarotguiderna.com.

Det finns en mängd olika sätt att spå framtiden, till exempel att läsa händer, så kallad kiromanti eller att spå i kaffesump, så kallad tasseografi. En annan känd spåmetod är att läsa framtiden i en kristallkula eller något annat som blänker som till exempel vattenytan eller en spegel. En annan folklig och populär metod för att sia om framtiden är astrologin där man fastställer horoskop genom att titta på hur stjärnorna och planeterna rör sig. På tarotguiderna.com får du lära dig mer om olika sätt att spå framtiden.

De populära tarotkorten

Ett mycket populärt sätt att sia om framtiden är att använda tarotkort. Kortens historia är inte helt självklar, men vissa menar att tarotkort funnits med ändå sedan Egypten. En tarotkortlek har 78 olika kort och är uppdelad i två delar där den ena berättar om stora händelser och den andra om mindre händelser. Det finns en mängd olika slags kort på marknaden och dessa kan se mycket olika ut. Om du vill börja lägga tarotkort bör du välja kort som du känner en dragning eller en koppling till. Det är viktigt att en person som lägger tarotkort för någon annans räkning har ett öppet sinne. Om du är duktig på att tolka tarotkort kommer du att kunna vägleda andra människor och hjälpa dem fatta viktiga beslut i livet. Varje kort har sin egen speciella innebörd och personer som är duktiga på att tolka korten kan berätta om kortets innebörd för den som spås samtidigt som den tar hänsyn till just den personens omständigheter. Om du är intresserad av tarot kan du läsa mer om ämnet på tarotguiderna.com. Det finns även kurser inom ämnet, samt en mängd böcker inom området.