Låt Appfix laga din mobil – det lönar sig

Det finns flera olika slags reparationer som kan utföras på din mobiltelefon. Vissa av dessa är mindre medan andra bör betraktas som lite större. Inte alla problem kan åtgärdas men de allra flesta skador och liknande kan repareras. Och du bör låta en mobilreparatör som Appfix laga din mobil när den går sönder. Det kan nämligen löna sig rejält jämfört med att köpa en ny mobiltelefon.

Till att börja med bör vi också nämna att du aldrig bör laga din smartphone på egen hand. Genom att öppna mobilen kommer du nämligen göra din garanti ogiltig. Och även om du har försäkrat mobiltelefonen kommer du troligtvis inte kunna få ut några pengar för den om du så skulle försöka. Så istället för att ge dig i kast med detta gör du bäst i att ta mobiltelefonen till en riktig reparatör.

Läs mer om Appfix tjänster på https://www.appfix.se/ eller fortsätt att läsa om mobilreparationer nedan!

Appfix lagar trasiga bildskärmar och hörlursingångar

Det finns många vanliga skador som uppstår på våra mobiler som Appfix kan hjälpa dig att reparera. Dessa är två exempel på sådana:

 • Trasig bildskärm
  Displayen på din mobiltelefon är en av de komponenter som ofta skadas. Beroende på hur den är byggd kan reparationen vara enkel eller mer komplicerad. Men det är sällan lönt att kassera en i övrigt fullt fungerande mobiltelefon bara för att bildskärmen är trasig. Så låt Appfix kika på den och se om det inte kan löna sig att reparera displayen!
 • Trasig hörlursingång
  Hörlursingången på din mobiltelefon utsätts för påfrestningar i olika situationer. Detta gäller inte minst i samband med träning och andra fysiska aktiviteter där du lyssnar på musik samtidigt som du rör på dig. Hörlursingången kan då enkelt skadas men detta är en relativt enkel och billig komponent att ersätta. Den kan nämligen fästas direkt på mobilens moderkort och är sällan ansluten till andra komponenter. Vissa mobiltelefoner är dock svårare än andra att öppna och reparera. Men genom att höra av dig till Appfix kan du högst troligt få hörlursingången på din mobil reparerad.

Olika metoder att fästa löshår

Löshår fungerar både för den som vill ha längre och tjockare hår under en längre tid lika väl som för den som bara vill ha det vid speciella tillfällen. Detta tack vare att håret kan fästas på olika sätt, beroende på vad som passar bäst för en själv. Det kan alltså sättas fast permanent och tillfälligt, bland annat med hjälp av tejp. Här kan du läsa mer om några av dom metoder som används vid användning av löshår i festuppsättning och vardagen.

Fästmetoder för löshår

Det finns som sagt flera olika metoder att fästa löshår och vilken som passar bäst beror på flera olika saker – bland annat vilken typ av hår det gäller samt hur långvarigt resultat man önskar. Några av dom vanliga metoderna fungerar såhär:

 • Keratinvax
  Gör man en hårförlängning med löshår hos en frisör är detta idag den vanligaste metoden som används. Håret delas upp i små slingor som sedan fästs i det vanliga håret med hjälp av just vax. Det gör att fästena blir mjuka, följsamma och nästintill osynliga. Denna metod ger också ett slitstarkt och långvarigt resultat.
 • Tejp
  Att fästa löshår med hjälp av tejp är också en vanlig och ganska populär metod, där håret sitter fast på tejpremsor som är ett par centimeter långa. Man kan själv klippa av remsorna efter behov och det är relativt enkelt att sätta in håret på sig själv. Det sitter dock inte lika bra men passar för den som vill ha längre hår under en kortare period eller vid ett speciellt tillfälle.
 • Clip-ons
  Löshår med clip-ons påminner lite om tejpmetoden men istället för tejp så sitter håret fast i clips som ser ut och fungerar ungefär som vanliga hårspännen. Även detta är en metod som passar bäst för den som vill ha längre och/eller tjockare hår vid specifika tillfällen. Att ha clipsen i under en längre tid sliter mycket på det egna håret och rekommenderas inte.

Vad ska man välja?

Olika löshår och metoder passar som sagt för olika ändamål och vad man ska välja är lite av en smaksak. Det finns även fler metoder – där man till exempel syr eller flätar in håret och det kan vara bra att lära sig mer om olika metoder innan ett val görs.

För den som däremot vill ha ett långvarigt och bra resultat rekommenderas att göra förlängningen hos frisör, även om det innebär att det kommer att kosta lite mer.

Tips när du ska börja använda produkter från iS Clinical

Att byta hudvård kan vara både spännande och uppfriskande och många verkar ha sett fördelar med att byta till hudvårdsserien iS Clinical. Detta är en hudvårdsserie (klnisk) som utlovar goda effekter efter en tids användning – men det finns flera saker som är bra att tänka på innan det är dags att börja. Nedan går det att läsa falta om hur märket själv rekommenderar att produkterna ska användas till en början.

Köpa hudvårdsprodukter från iS Clinical

För att börja använda iS Clinical-produkter behöver du naturligtvis börja med att köpa några. Men vad ska man egentligen välja – vilka produkter behövs? I produktserien finns många olika produkter inom samma kategorier och ett bra första steg är att ta reda vilken hudtyp du har, för att sedan välja utefter det.

Fundera också på om du har något problem som du önskar förbättra, så som rodnader, pigmentfläckar eller något annat. När du vet detta har du ett bra utgångsläge för att välja rätt produkter, och för en bra hudvårdsrutin bör du välja produkter från följande kategorier:

 • Rengöring
 • Behandling (serum/boozter)
 • Återfuktning (hudkräm)
 • Skydd (solskyddsfaktor)

Invänjningsperiod på 2–12 veckor

När du köpt dina produkter från iS Clinical är det klokt att inte börja med alla direkt, utan istället låta huden vänja och anpassa sig succesivt. Man brukar säga att det tar 2–12 veckor innan huden är van med de nya hudvårdsprodukterna och det är inte ovanligt att man upplever problem som man inte haft tidigare, så som torrhet, under den perioden.

Hur lång tid det tar beror lite på hur känslig hy man har men oavsett är det bra att låta invänjningen av iS Clinical ta 3 veckor:

Vecka 1

Första veckan kan du använda rengöring och hudkräm var 3e dag, en gång om dagen, för att långsamt låta huden känna på produkterna.

Vecka 2

Under den andra veckan kan du öka användningen av produkterna från iS Clinical till två gånger om dagen men bara varannan dag. Tvätta ansiktet med rengöringen både morgon och kväll, och avsluta med den kräm du valt att köpa. Om huden svarar bra på behandlingen kan du även under vecka 2 addera användningen av ett eventuellt serum en gång varannan dag.

Vecka 3

När du slutligen kommit fram till den tredje veckan kan du använda produkterna enligt anvisningarna – vanligen två gånger om dagen, varje dag.

Hälsa och personliga produkter

Satisfyer Pro 2 Next Generation är en lufttrycksvibrator framtagen för att stimulera kvinnor. Den har en enkel design men avancerad teknik – som skapar ett vacuum som ger snabbare och kraftigare njutning. Kort och gott är det en modern vibrator för kvinnlig njutning – som dessutom blivit hyllad för sina funktioner och tekniska egenskaper. Här kan du läsa mer om produkten och hur den fungerar.

Satisfyer Pro 2 Next Generation för kvinnlig njutning

Satisfyer Pro 2 Next Generation är som sagt en slags vibrator för kvinnlig stimulans och njutning. Till skillnad från andra vibratorer är just denna gjord med en ny och mer avancerad teknik, som gör att stimulansen sker med hjälp av vakuum och vibrerande tryckvågor – detta gör att njutningen kommer både snabbare och blir mer kraftfull. Vibratorn har ett ovalt format munstycke som är tillverkat i mjukt och följsamt silikon, vilket gör att den passar för alla kvinnor, oavsett former. Nedan följer några av dom egenskaper som gjort produkten så populär:

 • Passar för alla kvinnor
 • Prisvärd
 • Tillverkad med den senaste tekniken

Teknisk information

Satisfyer Pro 2 Next Generation har många bra tekniska egenskaper. Den nätta modellen är ergonomiskt utformad och ligger med sina ca 16 cm bra i handen. Den är uppladdningsbar så batterier behöver inte bytas ut. Första laddningen tar drygt 8 timmar men därefter räcker det med 1,5 timmes laddning för att få ett fulladdat batteri på nytt. Satisfyer Pro 2 Next Generation är tystgående och har 11 intensitetsnivåer. Vilken nivå man vill ha ställer man enkelt in med dom lättillgängliga knapparna som finns på baksidan.

Lufttrycksvibratorn är vattentålig och kan så ledes användas var som helst – i duschen eller i badet, och tack vare vattentåligheten är den dessutom enkel att rengöra. Själva munstycket är gjort av medicinsk silikon vilket också gör den mycket hygienisk och enkel att hålla fri från bakterier. Bästa sättet att rengöra den är med ljummet vatten och mild tvål – som bör sköljas av noggrant efter rengöring. Den som köper en Satisfyer Pro 2 Next Generation får också hela 15 års garanti på sin produkt, som enligt många dessutom är väldigt prisvärd. Till rabatterat pris kostar den ca 259 kronor om man lyckas hitta en sådan deal, medan ordinarie pris ligger runt ca 700–800 kronor.

Här är fördelarna med att ha ett företagslarm

Ett företagslarm kan göra stor nytta – både i förebyggande syfte och i stundens hetta. Det finns många fördelar med att låta installera ett, jämför med nackdelarna där den enda som finns egentligen är att det kostar en slant. Här kan du läsa mer om vilka fördelar som finns, som kanske kan hjälpa dig att fatta ett beslut kring om du kan ha nytta av ett eller inte.

Företagslarm kan förebygga brott

Den som låter installera ett företagslarm av någon form har även tillåtelse att skylta med att området och/eller lokalen är larmad och/eller kameraövervakad. Redan genom att upplysa eventuella gärningsmän om att så är fallet finns en chans att dessa låter bli att genomföra det tänkta brottet. Man kan säga att man helt enkelt skrämmer bort dom som planerat att göra inbrott i avsikt att stjäla eller liknande – något som givetvis är en stor fördel.

Minskade skador vid brott

Skulle ett brott ske, trots företagslarm, kan det åtminstone minska skadorna som kan komma som följd. När larmet går blir gärningsmannen, – eller männen begränsade när det kommer till tid – det är inte fritt fram att leta efter värdesaker eftersom dom troligen förstår att någon kommer att dyka upp på platsen till följd av att larmet tjuter.

Tjuvarna får ett par minuter på sig, istället för obegränsat med tid, vilket gör att förädelsen blir mindre.

Ökad trygghet och säkerhet
En annan fördel med att ha ett företagslarm är att det ger en ökad trygghet och säkerhet. Det bästa alternativet för många är att välja ett larm som kopplas upp direkt mot larmcentral – vilket gör att man kan känna sig trygg även när ingen befinner sig i lokalerna. Om larmet skulle gå tar larmcentralen över och skickar vid behov ut en väktare till platsen. I bästa fall finns dessutom, tack vare det, en chans att hinna ikapp den eller dom som försökt att ta sig in.

Att välja larm

Det finns en del att välja bland när det kommer till företagslarm och det är viktigt att man utgår från egna behov och önskemål. Många företag väljer bland annat följande lösningar:

 • Inbrottslarm kombinerat med kameror
 • Larm uppkopplat till larmcentral

Fundera över ditt och ditt företags behov – ta kontakt med en leverantör och låt sedan denne hjälpa till att ta fram en skräddarsydd lösning.

Unika bröllopspresenter

Vissa tillfällen i livet är viktigare än andra, och dessa förtjänar att förevigas genom minnesvärda föremål. Bröllop är ett sådant tillfälle eftersom de flesta bara gifter sig en gång. Traditionellt sett är det naturligt att få många bröllopspresenter, och dessa är ofta mer påkostade än exempelvis födelsedagspresenter. Som sagt så är bröllop en lite extra speciell dag. Därför bör man tänka efter noga innan köp av bröllopspresent, då det nyblivna gifta paret antagligen kommer att behålla presenten för resten av sina liv.

Bröllopspresenter med gravyr

Gravering är inte en dum idé för bröllopspresenter. Detta är en teknik som gör det möjligt att skriva text på olika föremål. En bra idé för just bröllop är att gravera datumet på presenten, som en påminnelse om hur viktigt just det datumet är. För den som gifter sig kan det även vara en bra idé att ge en graverad present till maken eller makan, för att föreviga bröllopsdagen. Några bra förslag på bröllopspresenter i gravyr är:

 • Fotoram. Här kan brudparet sätta in ett foto från bröllopet i efterhand, eller så ger man bort fotoramen med ett foto som satts in i förväg.
 • Gästbok med graverad framsida. Denna kan användas under bröllopsdagen och natten av gästerna där de kan skriva hälsningar till brudparet.
 • Smyckesskrin som en fin present till bruden.
 • Övriga bröllopspresenter eller tillbehör är bordsflaggor som kan användas under bröllopet. Champagneglas med gravyr är också passande, eller en tårtspade som kan användas för att skära upp bröllopstårtan.

Tips på graverade bröllopspresenter

Vad som ska graveras på bröllopspresenten är helt upp till var och en. Med dagens teknik är det möjligt att gravera in text, symboler eller hela bilder. Vad som passar för varje produkt beror såklart på produkten i sig, men även ändamålet samt den relation man har till brudparet. För vissa produkter, som ringar och glas, passar det sig bäst med liten och kort text. För ett fotoalbum däremot kan det räcka med datumet. Är det en gästbok kan man skriva en lite längre hälsning på insidan exempelvis.

Oavsett vad man bestämmer sig för, är graverade bröllopspresenter något som alltid går hem. Gravyr är vackert oavsett vad texten säger eller vad föremålet är, och det visar att man lagt ner tid, pengar och tanke på bröllopspresenten.

Därför ska du köpa skor från Charlotte of Sweden

Alla skor från Charlotte of Sweden har svensk design och är dessutom gjorda av skinn. Det finns många varianter och modeller att välja bland – något som passar för dom flesta. Ska du bara köpa ett par skor i år kanske detta är ett märke att överväga. Varför? Det kan du läsa mer om här!

Svensk design

Idag finns många internationella skomärken på den svenska marknaden och det kan faktiskt vara svårt att hitta skor med svensk design. Alla skor från Charlotte of Sweden är designade i Sverige och det är alltid roligt (och bra) att stötta svenska företag. Bra att känna till är dock att skorna inte tillverkas i Sverige, utan ute i Europa, men grunden för märket är svenskt vilket kan vara nog så bra.

Kvalitet för bra pris

Skor från Charlotte of Sweden är inte särskilt dyra med tanke på att dom håller hög kvalitet. Ett par vanliga vår/sommar/höstskor går loss på runt tusenlappen och för en sko som klarar vinterns kyla får man betala ett par hundralappar till. Skorna håller, enligt märket själv, hög kvalitet och det är alltid bra att välja det när det gäller skor – i alla fall om man vill att dom ska hålla länge. Förutom sommar och vinterskor finns även följande att hitta i märkets sortiment:

 • Sandaler
 • Ballerinaskor

Alla skor från Charlotte of Sweden är gjorda i skinn

En annan anledning att välja skor från Charlotte of Sweden är för att alla deras modeller är tillverkade i skinn. Skinnet är också en av anledningarna till att skorna håller hög kvalitet, då det är slitstarkt och hållbart om man bara tar hand om det på rätt sätt. Men det ger också mjuka och sköna skor, som efter en tids användning formar sig efter foten. Detta ger en ergonomisk och fotriktig sko som kan bäras både till vardags och till fest.

För den som är intresserad och sugen att köpa ett par skor från Charlotte of Sweden finns hela sortimentet att tillgå på nätet. Kanske är det dags att byta ut dom klassiska vita eller svarta skor mot ett par mer färgglada? Märket ger möjlighet till det då flera av modellerna finns att hitta i glada färger så som gult och rött.

Köpa infraröd bastu? Tips och råd

Köpa infraröd bastu? Tips och råd

Att basta infraröd bastu är sannerligen trendigt just nu – dom syns på allt fler spaanläggningar, badhus och gym, används flitigt av många kändisar och fler och fler privatpersoner tycks också ha fått upp ögonen för den intressanta bastumodellen.

Inför ett köp kan det vara bra att fundera på några saker innan man slår till – nedan får du några bra tips och råd att ta med på vägen.

Var kan du placera en infraröd bastu?

En av fördelarna med att köpa en infraröd bastu är att den kan placeras nästan var i hemmet som helst. Vill du ha den i sovrummet så går det lika bra som att ha den i badrummet men det är ändå bra att fundera på var den ska stå, samt att mäta utrymmet innan man genomför ett köp.

Storlek och prisklass

En annan viktig sak att fundera på inför ett inköp av en infraröd bastu är hur stor man vill att den ska vara. Är det bara du själv som kommer att basta, eller har du en hel familj som kan komma vilja att ta del av upplevelsen?

Även om du bor ensam kanske det kan vara trevligt att bjuda över vänner och familj på avkopplande stunder i den nya bastun så har du tillräckligt med plats kan det vara trevligt med en större modell. Infraröd bastu som köpa som byggsats finns bland annat i storlekar avsedda för:

  • 1 person
  • 2 personer
  • 3–4 personer
 • 5–8 personer

Priset är givetvis en fråga som hör ihop med storleken – ju större bastu desto högre pris. Här kan det vara värt att kolla runt lite hos olika leverantörer för att jämföra både storlek, andra egenskaper och priser för att hitta det som passar bäst.

Bygga infraröd bastu själv?

För den som är sugen på att ha en infraröd bastu är en byggsats det enklaste alternativet – men inte det enda. Är man händig kan man alltid bygga ett basturum själv för att sedan koppla in infraröda paneler som kan köpas separat.

Hur vida det blir dyrare eller billigare är svårt att säga då det beror på både storlek och materialval men visst finns en chans att komma undan lite billigare. Däremot kommer det såklart att kosta mer tid – men det kanske det kan vara värt om man vill ha ett roligt projekt att bita tag i.

Övervakningskamera skapar mobilt övervakningssystem

Genom att koppla en övervakningskamera till befintligt hemlarm skapas inte bara ökad säkerhet utan även flera smidiga funktioner. Ett mobilt, enkelt och alltid tillgängligt övervakningssystem via mobilen.

Installering och integrering

Om du redan har ett hemlarm idag är första steget att kontakta det larmbolag som levererat detta larm. Detta för att köpa en övervakningskamera som är kompatibelt med systemet. Självklart går det att ha en extern övervakningskamera, med tillhörande app, men det finns flera fördelar i att ha hemlarmet och kameran från samma bolag.

 • Allt på ett ställe

Genom att ha både övervakning och larm från samma larmbolag hanteras samtliga enheter inom larmet i en och samma app. Det går att slå på/av larmet, aktivera tidsbegränsningar samt se live-streamad video via samma tjänst.

 • Säkrare mot larmbolaget

När en övervakningskamera är inkopplad till ett hemlarm med väktarutryckning kan larmoperatörerna snabbt se vad som händer i det fall som ett larm aktiveras. Det skapar därmed en extra säkerhet.

Hur installering sker beror på vilket larmbolag som används. Många bolag skickar ut en tekniker som installerar allt och visar användaren hur appen fungerar. Det är även ett säkrare alternativ än att man själv ska installera och interagera de olika systemen.

Från övervakningskamera till mobil

En övervakningskamera kan både monteras utomhus och inomhus. Det enda som skiljer är att de som ska monteras utomhus måste vara klassade för utomhusbruk. Dessutom får aldrig kameror monteras så att de filmar över ett område som inte ägs av markägaren. En villaägare får filma sitt garage men inte vilka som går på gångvägen utanför osv.

Användarna av larmet har en app installerad på telefon och kan när som helst gå in i appen och aktivera live-streaming. Därmed ser de i realtid vad som händer.

Se på sparat material

Det material som en övervakningskamera skapar lagras generellt i en molntjänst. Det finns däremot en begränsning för hur länge som materialet ligger kvar. Exempelvis anger ett stort svenskt larmbolag att materialet finns tillgängligt i 3 dagar. Skulle något hänt under denna tid är det alltså viktigt att ladda hem filerna och spara dem på en hårddisk eller USB för att kunna spara dessa under en längre tid.

En övervakningskamera kan även spara materialet på ett SD-kort alternativt både molnlagring och SD-kort.

Därför är det bra att bära stödstrumpor vid flygresor

Äntligen semester men du kliver av planet med svullna onda fötter. Inte så kul – men det finns en enkel lösning på problemet, nämligen att bära stödstrumpor. Det hårda trycket runt anklar och ben ger cirkulationen en extra skjuts och du kan resa utan att både drabbas av svullnader men också med minskad risk för blodproppar.

Stödstrumpor motverkar svullnad i ben och fötter

Stillasittande i långa stunder försämrar blodcirkulationen och på ett flygplan är rörelseytor, – och möjligheter minst sagt begränsade. Det är heller inte ovanligt med långa flygresor för att nå drömdestinationen och med det kommer också ofta svullnader i fötter och ben.

Stillasittande i kombination med det låga lufttrycket i flygplanskabinen påverkar cirkulationen mycket och det är många som drabbas av detta problem. Bär man däremot ett par stödstrumpor får kroppen hjälp att pumpa tillbaka blodet i benen upp mot hjärtat igen, vilket håller svullna och onda fötter och ben borta.

Minskad risk för blodpropp

Visste du att långa flygresor ökar risken för blodproppar? Redan efter fyra timmar har risken fördubblats och även här kan ett par stödstrumpor vara den avgörande skillnaden. Risken är extra stor för personer som lider av övervikt, personer över 50 år och för gravida. Är du i riskgruppen kan det dessutom vara klokt att tala med en läkare inför flygningen, speciellt om den överstiger 4 timmar.

Tips och råd

Ska du ge dig ut på en lång flygresa är det särskilt bra att bära stödstrumpor. Man kan med fördel sätta på sig dom redan på morgonen och bära dom hela dagen men det finns också andra saker man kan göra under resans gång för att minska svullnaden. Det första är att försöka ställa sig upp lite då och då – och om möjligt gärna gå fram och tillbaka i kabinen. Sitt avslappnat med båda fötterna i golvet och undvik att lägga benen i kors. Rör på fötterna så gott det går även när du sitter ner och se till att ha löst sittande kläder – det enda som ska sitta åt riktigt hårt är strumporna. Ett sista tips är att dricka mycket vatten och undvika alkohol och kaffe. Tänk också på att välja ett par stödstrumpor som passar för dig:

 • Normal eller hög kompression – passar för den som är van att bära stödstrumpor och för den som upplevelser stora problem med svullnader vid flygresor.
 • Lätt kompression – passar för nybörjaren.